Prvi Karlovački

SUVAG će svoje usluge od idućeg tjedna pružati i u Slunju

Autor: Miloš Milovanović

30.06.2020

Županija

Pavlačić: S radom u Slunju započet ćemo od utorka, a za sada ćemo dolaziti dva puta tjedno, još i četvrtkom

U Domu zdravlja Slunj danas je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između Grada Slunja i Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac. Ugovor su u prisutnosti  zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar i ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maje Grba Bujević potpisali slunjski gradonačelnik Jure Katić i ravnateljica Poliklinike SUVAG Vesna Pavlačić. Ravnateljica tamošnjeg  Doma zdravlja Ivanka Magdić potpisala je pak ugovor o korištenju prostora Doma zdravlja za potrebe pružanja usluga SUVAG-a.

Ovo je još jedan od načina približavanja što bolje zdravstvene usluge našim sugrađanima. To je od velikog  značaja, ima puno djece koja su lošeg imovnog stanja i ne mogu financirati odlazak u Karlovac, a tek nakon par mjeseci HZZO vrati putne troškove. To će omogućiti ne samo onoj djeci, njih 40-tak, koji su do sada koristili usluge, nego i za još možda još tolikom broju djece koji nisu imali materijalne mogućnosti za odlazak na terapije. Osigurali smo 35 kvadrata prostora, što je i više od propisanog standarda, korištenje zajedničkog dijela čekaonice i sanitarnog čvora. Sve to je bez ikakve naknade uz realno snošenje troškova komunalija, struje, grijanja, izjavila je ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić.

O tome što potpisivanje ugovora znači za SUVAG, ravnateljica Pavlačić je kazala.

Važno je da Ustanova ipak ide prema pacijentima i korisnicima. Nama ovo neće biti nimalo lako zato što logopeda nema dovoljno i morat ćemo se dosta presložiti da bi to pokrili i ovdje slati naše ljude. Uvijek će dolaziti logoped, a onda uz njega ide tim po potrebi dali još jedan logoped,  edukacijski rehabilitator, psiholog, kineziterapeut ili fizioterapeut. S radom u Slunju započet ćemo od utorka, a za sada ćemo dolaziti dva puta tjedno još i četvrtkom. Očekujemo da će broj djece biti puno veće od sadašnjeg 40.

Grad Slunj će financijski pomoći u organizaciji rada Poliklinike na način da svaki dolazak stručnog tima Poliklinike financira s tisuću kuna.

Drago nam je da će djeca i roditelji dolaziti upravo ovdje jer je to ušteda i novčana i vremenska.  Nije samo Slunj u svemu ovome, tu su u općine Cetingrad i Rakovica te dijelovi općine Plitvička jezera, kazao je gradonačelnik Jure Katić.

Ovom će inicijativom Karlovačke županije te razumijevanjem Doma zdravlja Slunj i sufinanciranjem od strane Grada Slunja biti na godišnjoj razini ostvarene uštede od preko 380 tisuća kuna jer će 40-tak korisnika smanjiti putne troškove, a ono što je najvažnije, korisnici usluga SUVAG-a imat će veće fizičke sposobnosti za bolje prihvaćanje rehabilitacije.

 

Foto: Igor Čepurkovski