PU karlovačka

Sutra povorke maturanata u Karlovcu, Dugoj Resi i Ogulinu - Vozači budite strpljivi, poručuje policija

VIŠE IZ RUBRIKE

Maturijada 2023

Karlovački maturanti krenut će u povorci kroz svoj grad u 19 sati, dugoreški u 10 sati, dok će ogulinski maturanti ulicama grada Ogulina krenuti u 9.30 sati

U petak, 26. svibnja, u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu i Slunju održat će se tradicionalna proslava maturanata – Maturijada, o čemu su se priopćenjem obratili iz karlovačke Policijske uprave.

-Kako bi ova proslava završila sa što manje neželjenih posljedica apeliramo na sve mlade da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost niti sigurnost ostalih građana i imovine te da svoj dan proslave dostojanstveno i u skladu s opće prihvatljivim normama kulturnog ponašanja. Ujedno, pozivamo i roditelje da svojoj djeci posvete dovoljno nadzora i brige te im ukažu na poželjno ponašanje, apelira policija.

Karlovački maturanti krenut će u povorci kroz svoj grad u 19 sati, dugoreški u 10 sati, dok će ogulinski maturanti ulicama grada Ogulina krenuti u 9.30 sati. Policija moli sve sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje budući da će prilikom prolaska povorke maturanata promet po etapama biti ograničen.

-U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti, kao i sprječavanja narušavanja javnog reda i mira i drugih nedoličnih ponašanja pojedinaca, policija će provoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, stoji na kraju priopćenja.