Prvi Karlovački

Sutra je Sveti Mihovil zaštitnik policije – svoj Dan karlovački policajci obilježili danas

Autor: Ksenija Begović

28.09.2020

Karlovac

Bilježimo dobre rezultate kriminalističke policije, granične policije pa čak i u dijelu temeljne policije, posebno prometa, gdje uspijevamo zadržati brojku poginulih u prometnim nesrećama, kazao je Bratić

Policija 29. rujna slavi svoj dan, blagdan svetog Mihovila svog zaštitnika. Djelatnici Policijske prave karlovačke tim su povodom danas položili vijence na groblju Jamadol u spomen na poginule pripadnike. U crkvi Presvetog Srca Isusovog potom je služena  misa.

Načelnik PU karlovačke Darko Bratić je u kraćoj izjavi istaknuo da je 46 policijskih službenika poginulo u Domovinskom ratu.

Dan policije je i prilika u kojoj se dodjeljuju priznanja policajcima koji su se posebno istaknuli u radu. Ovog puta pohvale i nagrade bit će im uručene samo u krugu kolega jer zbog epidemioloških mjera nema organizirane svečanosti.

Bratić je sažeo i rad PU karlovačke naglasivši da mogu biti zadovoljni.

Bilježimo dobre rezultate kriminalističke policije, granične policije pa čak i u dijelu temeljne policije, posebno prometa, gdje uspijevamo zadržati brojku poginulih u prometnim nesrećama, kazao je Bratić.

Dodao je  i da je pandemija koronavirusa utjecala na rad, posebice tijekom proljeća.

Onaj period kojeg zovemo lockdown ovog proljeća bilo je dosta aktivnosti policije, policija je bila izrazito angažirana u tom smislu. No, ono što je dobro tada smo bilježili znatno manje stope općeg kriminaliteta i drugih negativnih događanja koje policija inače rješava. Kako smo tu imali manje posla mogli smo se posvetiti više kontroli mjera.

Osim djelatnika policije, vijence su položili i predstavnici Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, Karlovačke županije i Grada Karlovca na čelu s gradonačelnikom Damirom Mandićem, kao i predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Na kraju, Darko Bratić kolegama je čestitao njihov dan i zahvalio im na dosadašnjem radu.

Foto: Igor Čepurkovski