Prvi Karlovački

Suradnja Studentskog centra Karlovac i Hrvatskog zbora sportskih novinara

15.05.2019

Mozaik

Hostel Bedem dobio od booking.com ocjenu 9,4

U prostoru Studentskog centra Karlovac održana je danas konferencija za novinare na kojoj je ravnatelj Željko Šančić upoznao sve prisutne s aktualnostima u provedbi novog Zakona o obavljanju studentski poslova.

-Sukladno Zakonu o obavljanju studentskih poslova, koji je stupio na snagu 8. studenog 2018. godine učlaniti se i postati izvođačem privremenih i povremenih poslova mogu maturanti, redovni i izvanredni studenti. Maturanti imaju to pravo najdulje tri mjeseca od završetka školske godine. Izvanredni studenti imaju to pravo, ako nemaju zasnovan radni odnos. Prije početka obavljanja studentskog posla, između izvođača, posrednika i naručitelja posla sklapa se ugovor za razdoblje od jednog mjeseca, a najdulje za 45 dana. Studentski centar Karlovac ima podružnice u Zagrebu i Jastrebarskom, kazao je Šančić.

Ravnatelj Šančić istaknuo je da tijekom ljeta Studentski dom pretvaraju u Hostel Bedem, a za kvalitetu smještaja i ljubaznost osoblja dobili su od booking.com ocjenu 9,4. Šančić je rekao da je u tijeku izrada projekata za još jedan studentski dom sa 100 mjesta i za restoran studentske prehrane. Na kraju konferencije za novinare ravnatelj Željko Šančić i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec potpisali su godišnji ugovor o suradnji. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski