Prvi Karlovački

“Šund naš svagdašnji” oduševio karlovačku publiku

Autor: Marta Marinović

28.11.2021

Kultura

Povodom Dana Zorin doma, odnosno njegovog 129. rođendana sinoć je u goste karlovačkom kazalištu došlo Bosansko narodno pozorište Adam scena s predstavom “Šund naš svagdašnji”. Redatelj je Robert Krajinović,  a glume Monika Mihajlović,  Adam Končić i Robert Krajinović.

Radnja predstave je smještena u tv studio lokalne televizije koja je u raspadu. Lijepa tv voditeljica bori se sa amaterizmom i neradom zaposlenika na spomenutoj televiziji i na sve načine pokušava održati profesionalni nivo što joj baš ne ide lako od ruke. U svoju emisiju kolažnog karaktera ugošćuje razne tipove gostiju.

-Tekst predstave sam napisao ponukan vlastitim iskustvom gostovanja na lokalnim televizijama. Prije četiri, pet godina tekst sam napisao u bosanskoj varijanti i predstava je bila dobro prihvaćena i uspješna. Zatim sam došao na ideju kako bi bilo dobro napraviti i hrvatsku verziju. Na kraju smo dobili potpuno novu predstavu, s novim zapletima i likovima. Premijera predstave je bila u šestom mjesecu u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu. Do sada smo imali 30-ak predstava, a imali smo i gostovanje u Austriji, rekao je redatelj Krajinović.