U ponedjeljak 11. ožujka kreće četvrti krug foto natječaja „Volim svoju županiju“

Sudjelujte u foto natječaju "Volim svoju županiju" i osvojite vrijedne nagrade

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nakon šestotinjak prijavljenih fotografija u prve dvije godine i prošlogodišnjih 2835, u ponedjeljak 11. ožujka kreće četvrti krug foto natječaja „Volim svoju županiju“. Izrađena je posebna aplikacija na linku https://www.volimzup.hr/ putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru, a natječaj je otvoren do 22. travnja.

  Nagrade se, kao i prošlih godina, dodjeljuju u dvije kategorije – najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija. Prva mjesta u obje kategorije osvajaju GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru.

  - Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija ponovno se nalazi profesionalna fotografkinja Mare Milin. Fotografija joj je zaokupila um i srce na drugoj godini fakulteta kada je studirala industrijski dizajn, a njome će se, kako kaže, „baviti dok je u njoj duha i daha“.  Uz Mare, članovi žirija su Ivana Gusak Galić  iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije, stoji u priopćenju.

  Tema fotografije „Volim svoju županiju“ omogućuje autorima široki kreativni izražaj, no uvjet je da fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske. Cilj natječaja je potaknuti ih  da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija kao destinacijama koje, osim svojih ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

  Obzirom da svaka fotografija nosi posebnu priču o tome kako je nastala, a svaki autor može ispričati barem nekoliko redaka o svojoj ljubavi prema fotografiji brojne fotografije uvrštene su u postav izložbe "Volim svoju županiju" 2018, a među njima je i fotografija Karlovčanke Mirne Vidić koja prikazuje rijeku Koranu, onako kako ju je Mirna doživjela kroz svoj objektiv, u spokojnom trenutku pred zalazak sunca.

  Inspiraciju za fotografiju, Mirna Vidić, pronašla je upravo u svom rodnom Karlovcu i njegovoj okolici. Fotoaparat je njezin vjerni pratitelj na putovanjima, a čak i kad joj nije pri ruci, Mirnino oko svijet gleda kroz svoj poseban objektiv. Obično zamjećuje sitnice i odmah u mislima slaže kadrove. O fotografiji uglavnom uči kroz čitanje različitih korisnih članaka, ali i eksperimentiranjem s širokim spektrom mogućnosti koje nudi njen fotoaparat.

  - Sretna sam što mi je data šansa da pokušam na ovaj način približiti svoju županiju ljudima iz drugih dijelova Hrvatske i nadam se da ću uspjeti prenijeti barem dio svojih osjećaja prema Karlovcu i  Karlovačkoj županiji kroz ovu fotografiju, zaključila je Mirna. (vb)