Županijski susret LiDraNo

Sudjeluje 191 učenik i 54 mentora, biraju se najbolji dramsko-scenski, literarni i novinarski radovi

VIŠE IZ RUBRIKE

Školska natjecanja

Čitajući i pregledavajući te radove vidim da će povjerenstvo imati ne lak zadatak jer su doista izvrsni i odlučivat će nijanse, naglasila je ravnateljica škole domaćina, OŠ Barilović, Vesna Car

U Zorin domu je počeo Županijski susret LiDraNo, smotra dramsko-scenskog, literarnog i novinarskog stvaralaštva osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Susret je otvorila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

-Zahvaljujem što njegujete hrvatske običaje, što njegujete naš hrvatski jezik. Kroz društvene mreže standardni jezik se nauči, ali onaj naš lokalni, ako njegujemo i prenosimo iz generacije u generaciju to je naša djedovina koju ne smijemo zaboraviti, poručila je okupljenima Hajsan Dolinar.

Škola domaćin ovogodišnjeg županijskog LiDraNo-a je Osnovna škola Barilović koja slavi 120 godina rada. Bila je ovo prilika da svoj rad predstave okupljanima, a brojne su aktivnosti koje škola provodi, posebice kroz program Erasmus te njezini učenici putuju i upoznaju svoje kolege širom Europe.  Predstavili su se kroz zanimljiv film.

Ono što se moglo čuti, školi nedostaje nova kuhinja i sportska dvorana, a uz što je uputila pohvale radu zaposlenika OŠ Barilović, zamjenica županice najavila je da je nekoliko projekata za ovu školu spremno i čekaju otvaranje natječaja. Između ostalog to su projekti dvorane i kuhinje.

Ravnateljica OŠ Barilović Vesna Car uoči svečanog otvorenja je rekla da povjerenstva koja će prosuđivati dramsko-scenske izvedbe, literarne novinarske radove neće imati lak posao.

-Imali smo dosta zahtjevan posao budući da imamo 265 sudionika iz 29 osnovnih i srednjih škola, imamo 191 učenika i 54 mentora. Tako da je povjerenstvo imalo dosta zahtjevan posao. Čitajući i pregledavajući te radove vidim da će povjerenstvo imati ne lak zadatak jer su doista izvrsni i  odlučivat će nijanse, naglasila je Car.

Danas su na redu dramsko-scensko stvaralaštvo i bit će izabrani radovi koji po ocijeni povjerenstava zaslužuju predstavljati županiju na državnoj smotri. U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić sutra se nastavlja županijski LiDraNo, gdje će biti predstavljeni odabrani novinarski radovi i to kroz tri kategorije; samostalni novinarski rad, radio emisija ili radioigra te školski listovi kao literarni radovi.