HŽ i Grad Karlovac

Studenti će se vlakom besplatno voziti već od veljače

VIŠE IZ RUBRIKE

Grad Karlovac redovnim će studentima sufinancirati 9,95 eura

Od 500 karlovačkih studenata, 85 posto svakodnevno putuje na relaciji Karlovac – Zagreb i nazad

- Ovo je korisno za sve, posebno studente i roditelje i drago nam je da možemo sudjelovati, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić nakon današnjeg potpisivanja ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području grada Karlovca, sa Željkom Ukićem, predsjednikom Uprave HŽ Putnički prijevoz.

Od 1. veljače, Grad Karlovac će redovnim studentima sufinancirati 9,95 eura koje sada plaćaju za mjesečnu kartu vlakom pa će od idućeg mjeseca vlakom do fakulteta i nazad putovati besplatno, navode u priopćenju iz gradske uprave.

Uvjet je da imaju prebivalište na području Karlovca i da su redovni studenti, te da podnesu zahtjev objavljen na www.karlovac.hr

- Vi ste među nekoliko većih gradova koji su se uključili i sufinanciraju prijevoz studentima. Ovo, a i besplatan prijevoz umirovljenicima, pomoći će povezivanju Karlovca i Zagreba, izjavio je Ukić, dodavši da oko 500 karlovačkih studenata, od kojih 85 posto svakodnevno, putuje na relaciji Karlovac – Zagreb i nazad.