Izložba inovacija Karlovac iKA-15

Stručni skup "Inovacijama do konkurentnog gospodarstva"

VIŠE IZ RUBRIKE

Inovacije

Na rasporedu niz predavanja

U sklopu izložbe inovacija Karlovac - iKA-15 koja se od 19. do 22. rujna održava u Tehničkoj školi danas se održava stručni program „Inovacijama do konkurentnog gospodarstva“. Skupa se održava u Županijskoj komori Karlovac.

-Cilj nam je ovim događanjem poduzetnicima i svim zainteresiranima predstaviti neke od inovativnih tehnologija svjetske razine koje su u primjeni u našoj sredini, a isto tako inspirativnim pričama uspješnih inovatora potaknuti na kreativni stav prema poslovanju i inoviranju, poručuju organizatori, Županijska komora Karlovac i Udruga inovatora Karlovačke županije.

Otvorenje je najavljeno u 10 sati. Prvo predavanje održat će predsjednik Hrvatske zajednice inovatora Miljenko Šimpraga, a tema je „Stanje inovacijskog sustava u RH“. „Kako roboti vide i interpetiraju svijet oko sebe?“ tema je predavanja Nikole Banića, iz tvrtke Gideon Brothers d.o.o., Zagreb. Marko Jurković i Matija Matijašić iz karlovačke tvrtke Meduza d.o.o. govorit će o novim tehnologijama i automatskim sustavima filetiranja i pakiranja ribe u zaštićenom okolišu.  „Napredne tehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane“ tema je predavanja izv.prof. Danijele Bursać Kovačević s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba i doc. dr. sc. Sandra Zavadlav s karlovačkog Veleučilišta.  O preradi polimera tehnologijom injekcijskog prešanja govorit će Tomislav Palajsa iz DW Reusables d.o.o. iz Vojnić. Uspješnu start-up priču; „Prvi pametni modularni Plug'n'play sustav - Connekt“ predstavit će Lovro Stipanović. „Gaming industrija u Hrvatskoj“ tema je predavanja Dominika Cvetkovskog iz tvrtke ANIQ d.o.o. iz Novske.