Štrajk solidarnosti saniteta pri karlovačkom Domu zdravlja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Diljem Hrvatske, sanitetski djelatnici održat će danas štrajk solidarnosti. Štrajk solidarnosti održava se i u Karlovcu.  Sanitetski djelatnici nezadovoljni su koeficijentima i plaćama i traže da se po tome izjednače s kolegama u hitnoj pomoći.

    -Do štrajka je došlo zbog sustavnog zanemarivanja našeg posla od 2011. godine; prvenstveno mislim na smanjivanje koeficijenta dva puta koji trenutno iznosi 0,776. Mi obavljamo hitne prijevoze i zbog toga je i najveći problem. Nadamo se da će Vlada imati sluha za to, izjavio je povjerenik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza pri Domu zdravlja Karlovac Tomislav Cerovac.

    Štrajk solidarnosti će trajati danas do 12 sati,  a za vrijeme njegova trajanja dijalize, kemoterapije i ostali teški bolesnici bit će zbrinuti. Inače, karlovački sanitet dnevno preveze 50-tak pacijenata, a pri Domu zdravlja ima osam timova za sanitetski prijevoz.

    Podsjetimo i da je zagrebački Županijski sud nepravomoćnom presudom odlučio da štrajk djelatnika sanitetskog prijevoza nije zakonit. Na tu odluku štrajkaši imaju pravo žalbe, o čemu onda odlučuje Vrhovni sud. (m.m.)

    Foto: i.č.