Prvi Karlovački

Stožer grada Karlovca apelira: Propusnice koristite u svrhu krajnje nužnosti

Autor: Ksenija Begović

26.03.2020

Karlovac

Iz karlovačkog gradskog Stožera civilne zaštite apeliraju na građane da propusnice za napuštanje mjesta prebivališta koriste samo kad to zaista moraju.

Ponavljamo, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite grada Karlovca izdaje propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osobnih potrepština. Propusnice se izdaju maksimalno restriktivno i u slučaju krajnje nužnosti. Još jednom ponavljamo da propusnice nisu potrebne za kretanje unutar granica Karlovca, koje također treba biti na minimumu nužnosti, a da propusnice za obavljanje poslovne djelatnosti izdaje poslodavac.

Iz gradskog civilnog stožera ponovo apeliraju i da se zahtjevi šalju putem email adrese propusnica@karlovac.hr. Građani Zahtjev za propusnicu mogu pronaći na službenoj web stranici Grada Karlovca putem sljedećeg linka:  https://www.karlovac.hr/novosti/otvorena-nova-e-mail-adresa-za-izdavanje-propusnica/21985. Na taj način smanjuje se broj dolazaka u gradsku upravu, a dobiva se više vremena za izdavanje propusnica.

Do sada je izdano 275 propusnica, s tim da svakim satom broj izdanih propusnica raste. Apeliramo na građane da propusnice zatraže zaista u slučaju krajnje nužnosti, s obzirom na trenutno stanje i mjere zaštite od širenja virusa COVID -19. Jednako tako pozivamo građane na razumijevanje prilikom čekanja odgovora za izdavanje propusnica. Ukoliko propusnicu trebate za tekući dan, zahtjev pošaljite što ranije ujutro prethodni dan, poručuju iz Stožera CZ grada Karlovca.

Još jednom ponavljamo, propusnice se koriste za kretanje u krajnjoj nužnosti odnosno potrebi. Cilj je smanjiti socijalne kontakte, samim time i kretanje, stoji zaključno u priopćenju.