Stožer civilne zaštite: U Karlovcu zaprimljene 244 prijave štete od potresa, sustav obrane od poplava spreman je za eventualne aktivnosti

VIŠE IZ RUBRIKE

    Stožer civilne zaštite Grada Karlovca izvijestio je danas da su zaprimljene 244 prijave štete od potresa, od čega se 17 odnosi na javne objekte, dok su ostalo prijave na privatnim objektima. Oštećene objekte dodatno obilazi sedam timova formiranih od djelatnika gradske uprave koji pomažu građanima pri pravilnoj preliminarnoj prijavi štete na propisanom obrascu.

    -I dalje pozivamo sve fizičke i pravne osobe, a posebno korisnike prostora i objekata u vlasništvu države da do 7. siječnja prijave eventualnu štetu od potresa na propisanom obrascu kojeg mogu dobiti na porti gradske uprave u Banjavčićevoj 9, ili preuzeti na web stranicama grada Karlovca i dostaviti osobno ili poslati putem e-mail adrese potres@karlovac.hr. Sve dodatne informacije po prijavi štete građani mogu dobiti na broju telefona 047 628 118. Apeliramo na građane da što preciznije ispune propisani obrazac i obavezno navedu preliminarnu procjenu štete, poručuju iz Stožera.

    Dodaju i da je sustav obrane od poplava spreman je za eventualne aktivnosti. Stožer intenzivno surađuje s ispostavom Hrvatskih voda u Karlovcu te su u pripravnosti komunalne službe kao i licencirani izvođači Hrvatskih voda. Također su izvršene pripremne radnje na vodnim objektima i osiguran dovoljan broj vreća za eventualne intervencije u slučaju poplava.

    Stožer je izvijestio i kako je u Karlovcu u ovoj godini zasad zabilježen mali broj zaraženih osoba od koronavirusa, odnosno da je broj u padu, a dodatno apeliraju na građane da se i dalje strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, kako bi se broj zaraženih nastavio smanjivati.