Na konferenciji za novinare predstavljena manifestacija "Tjedan štrudle Karlovačke županije"

Sto okusa štrudle u rekordnih 40 objekata na području cijele županije

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Hotelu "Mirjana & Rastoke" u Slunju danas je održana konferencija za novinare povodom održavanje manifestacije "Tjedan štrudle Karlovačke županije" koja će biti organizirana od 29. kolovoza do 11. rujna. U ime domaćina Hotela "Mirjana & Rastoke" nazočne je pozdravio Filip Flanjak. Na pressici su govorili županica Martina Furdek Hajdin, gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić, idejna nositeljica "Tjedna štrudle" i direktorica "Štrudlafesta" Lidija Žganjer Gržetić i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak. Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je da je priča o štrudli krenula iz Jaškova po cijeloj Karlovačkoj županiji.

  -Naša priča o štrudli krenula je iz Jaškova, a ovogodišnja manifestacija "Tjedan štrudle" trajat će ustvari dva tjedna, od 29. kolovoza do 11. rujna. Od raznih plodova radit će se fine štrudle, a ukupno će se u 40 objekata u Karlovačkoj županiji moći probati 100 različitih okusa. Što se tiče turističkih brojki u našoj županiji, do srijede, 17. kolovoza imali smo 400 tisuća noćenja i 200 tisuća dolazaka gostiju. Pretežno su to strani turisti, točnije 85 posto gostiju je iz inozemstva. Moram reći da je enogastronomija jako važna za turizam i tu dosta ulažemo. Želimo ponuditi turistima razloge da ostanu koji dan duže. Čestitam na profesionalnosti pri organizaciji ove manifestacije, kazala je županica Martina Furdek Hajdin.

  Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić istaknula je da će u "Tjedan štrudle 2022." na području grada biti uključena tri restorana i jedna slastičarnica.

  -Na vrhuncu smo i ustvari na korak do kraja turističke sezone i ova manifestacija je prilika da privučemo još gostiju u kontinentalni dio Hrvatske. Kod nas se kaže ''masnica'' i ona se uvijek radila uz ručak. Domaća masnica sveprisutan je kolač u našim kuhinjama. Ova manifestacija donijet će nam jako puno okusa. Zahvaljujem organizatoru i Karlovačkoj županiji što su nas uključili u ovu manifestaciju. Stižemo brojke iz 2019. godine, a želimo goste zadržati koji dan duže, rekla je Mirjana Puškarić.

  Idejna nositeljica "Tjedna štrudle" i direktorica "Štrudlafesta" Lidija Žganjer Gržetić kazala je da se "Štrudlafesta" održava od 2016. godine, a "Tjedan štrudle" od 2017. godine.

  -Ovo je povijesni trenutak jer sudjeluje toliko ugostitelja, dakle ove godine uključeno je 40 objekata. Želimo puno novih posjetitelja i dobru prodaju štrudle. Ove godine će biti uz "Tjedan štrudle" najveća promotivna kampanja do sada. Želimo da sve ponese miris štrudle diljem županije u svim objektima. Sve počinje 29. kolovoza i trajat će dva tjedna, istaknula je Lidija Žganjer Gržetić.

  Direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak napomenuo je da se radi o pravoj turističkoj atrakciji.

  -U našoj županiji "Tjedan štrudle" odvijat će se na području dvanaest jedinica lokalne samouprave. Ovom manifestacijom dodatno smo oplemenili turističku ponudu koja predstavlja dodatni motiv dolaska i autentični sadržaj. Bit će to prava štrudlomanija s više od 100 okusa. Snažna promotivna kampanja prati ovu manifestaciji. Turistička zajednica uložila je petnaest tisuća kuna u promotivne aktivnosti, istaknuo je Željko Fanjak.