Prvi Karlovački

Stiže veliko nevrijeme – pljuskovi, grmljavina, poplave

Autor: Marta Marinović

16.07.2021

Vijesti

Državni hidrometeorološki zavod danas je zbog najavljenog nevremena izdao žuta upozorenja za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju te za Kvarner i Kvarnerić i Velebitski kanal, a za sutra je izdano narančasto upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju, dok su ostali dijelovi Hrvatske “u žutom”.

Žuto upozorenje označava potencijalno opasno, a narančasto – opasno vrijeme. Za danas je za prve četiri regije upozorenje izdano zbog pljuskova i grmljavine.

– Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, poručuju iz DHMZ-a, a prenosi HRT.

Za sutra DHMZ upozorava na mogućnost bujičnih i urbanih poplava u osječkoj, zagrebačkoj i karlovačkoj, odnosno bujičnih poplava u gospićkoj regiji.

-Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.