Karlovačka županija

Stiže 69 tisuća eura za novo dječje igralište Baraćeve špilje

VIŠE IZ RUBRIKE

Baraćeve špilje

Provedba projekta rezultirat će uređenim i moderniziranim izletištem Baraćeve špilje čime će se kreirati poboljšani uvjeti za dulji i kvalitetniji boravak i doživljaj posjetitelja lokaliteta, ukupna vrijednost projekta je 87,4 tisuće eura


Karlovačka županija u partnerstvu sa JU Baraćeve špilje ostvarila je bespovratna financijska sredstva za  projekt "Opremanje izletišta Baraćeve špilje - izgradnja i opremanje tematskog dječjeg igrališta" temeljem prijave na Javni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godine Ministarstva turizma i sporta.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt, vrijedan 69 tisuća eura, županici Martini Furdek Hajdin uručio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Projekt Karlovačke županije jedan je od 14 projekata koji su ostvarili bespovratna financiranja, a vrijedi naglasiti kako je ostvario i maksimalan iznos od 69 tisuća eura, koji je mogao po projektu biti dodijeljen.

-Svi ovi projekti doprinijet će podizanju kvalitete naše turističke ponude te razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije i ovaj poziv samo je jedna od aktivnosti kojom potičemo ostvarenje tog važnog strateškog cilja. Vlada RH ukupno je kroz EU sredstva i državni proračun osigurala 1,3 milijarde eura do 2030. godine za zelenu i digitalnu tranziciju i razvoj održivog turizma te ćemo nastaviti s podrškom svim dionicima, od javnog do privatnog sektora, kako bismo zajednički ostvarili sve ciljeve,  izjavio je ministar Tonči Glavina.

Radi se o projektu koji je usmjeren na opremanje neiskorištenog područja izletišta Baraćeve špilje nabavkom tematskih igrala, čime će se potaknuti stvaranje interaktivnih iskustava za posjetitelje, posebice obitelji s djecom.

Provedba projekta rezultirat će uređenim i moderniziranim izletištem Baraćeve špilje čime će se kreirati poboljšani uvjeti za dulji i kvalitetniji boravak i doživljaj posjetitelja lokaliteta.

Ukupna vrijednost projekta je 87,4 tisuće eura.