Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme

Stigla promjena vremena - posvuda kiša i snijeg, vozači oprez

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nakon iznadprosječno toplog četvrtka s južinom, u petak ujutro je u većini Hrvatske temperatura značajno pala.

    No, do kraja dana bit će još hladnije. Kako prognozira DHMZ, očekuje se pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom praćenom grmljavinom, u gorju snijeg uz stvaranje i debljeg snježnog pokrivača, s padom temperature susnježice i snijega bit će i u nizinama središnje Hrvatske te mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije i podno Velebita, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

    Dolaskom promjene vremena pojavili su se i problemi na cestama. Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i na sjeveru Hrvatske. Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji te sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobića.

    Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. (vb)

    Foto: HAK