Ne nazire se trajnija stabilizacija ni idući tjedan te će i dalje biti hladno

Stigla prava zima

VIŠE IZ RUBRIKE

    Stigla je prava zima, a prema današnjim prognostičkim modelima osjetnije zatopljenje ne očekuje se niti idući tjedan. Što nas čeka danas, ali i za vikend dežurni prognostičar u DHMZ-u Izidor Pelaić.

    -Na karlovačkom području danas će biti hladno s najvišom blago pozitivnom dnevnom temperaturom  između nule i dva stupnja. Bit će djelomice sunčano, a povremeno uz više oblaka može pasti i pokoja pahulja snijega, izglednije tek krajem dana i u noći na subotu. Inače, i dani pred nama bit će promjenljivo oblačni te će se izmjenjivati razdoblja s djelomice sunčanim i ona s umjerenom i znatnom naoblakom unutar koje može biti slabih oborina, većinom susnježice i snijega, osobito u prvom dijelu nedjelje.

    I nakon vikenda nastavit će se promjenljivo vrijeme i neće biti veće stabilizacije, ali isto tako ni značajnije količine oborina.

    -Jutarnje temperature zraka bit će bez veće promjene i kretat će se između minus četiri i minus dva stupnja. Najviša dnevna u dane vikenda bit će u blagom porastu, zatim u ponedjeljak opet oko nule, dok bi u utorak uz više sunčanih razdoblja biti i nešto toplije. To ne znači da će biti kraj hladnom vremenu, već se radi samo o jednom prolaznom zatopljenju, prije trenutno tako izgleda, opet zahladnjenja uz mogućnost za nove oborine prema sljedećem vikendu.