Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić"

Stigao je novi bibliobus, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda

VIŠE IZ RUBRIKE

Bibliobus

EU sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 posto ukupnog proračuna projekta od 2.998.900,57 kuna

Primopredaja autobusa od strane tvrtke Autobus d.o.o.. održana je jučer na parkiralištu Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić". Novi bibliobus će uskoro i na oslikavanje.

Nositelj projekta "Čitanje je važno, uključuje nas snažno" je Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić", a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem u vremenskom razdoblju od 16. rujna 2021. do 16. rujna 2023. godine. Posebni cilj projekta je dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama izvan mjesta boravka ili stanovanja te je projektom planirana nabava bibliobusa koji će pružati usluge pokretne knjižnice na području cijele Karlovačke županije.

Financijska konstrukcija projekta, 3.528.118,32 kuna, koja je sufinancirana iz Europskog socijalnog fonda kroz Javni poziv "Čitanjem do uključivog društva" u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020.  EU sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 posto ukupnog proračuna projekta od 2.998.900,57 kuna, a sredstva Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske iznose 15 posto, odnosno 529.217,75 kuna. Projektom je omogućeno sudjelovanje u kulturi svim građanima, a posebice društvenim skupinama koje su najizloženije riziku od socijalne isključenosti kao što su djeca i mladi, osobe starije od 54 godine, osobe s invaliditetom, u svrhu jačanja socijalne kohezije i poboljšanja kvalitete života.