Prvi Karlovački

Štete od potresa na području grada Ozlja mogle bi biti preko 3,5 milijuna kuna

Autor: Miloš Milovanović

14.01.2021

Županija

Trenutno je 30-tak prijava fizičkih osoba, a isto toliki broj je i prijavljenih oštećenja na sakralnim objektima

 

Danas je posljednji dan za prijavu šteta nastalih uslijed nedavnih potresa koji su zahvatili i dijelove Karlovačke županije. Već sada je poznato da će štete i na području grada Ozlja biti milijunske, a posebice su stradali sakralni objekti.

Trenutno imamo 30-tak prijava fizičkih osoba koji su prijavili oštećenja na stambenim i gospodarskim objektima. Uz to, skoro isto toliki broj imamo i prijavljenih oštećenja na sakralnim objektima. Štete su pričinjene i na javnim objektima; konkretno nekim područnim školama, čak i na osnovnoj školi. To su pak štete manjeg obima. Već sada imamo procjenu šteta kod fizičkih osoba na 1,5 milijuna kuna. Ukupna šteta bit će sigurno i dvostruko veća zato što su sakralni objekti pretrpjeli oštećenja koja će zahtijevati zasigurno ozbiljnije zahvate sanacije i rekonstrukcije, rekla nam je  voditeljica Odsjeka za urbanizam i komunalne poslove u Gradu Ozlju Vesna Cvijak te podsjetila.

Zahtjevi za prijavu šteta mogu se još danas cijeli dan dostaviti na poznatu e-mail adresu ili osobno u gradskoj upravi do kraja radnog vremena. Sve prijave bit će kompletirane sutra.

Zaključno je kazala da bi ukupne štete od potresa na području grada Ozlja mogle biti i preko 3,5 milijuna kuna.