Prvi Karlovački

Štefica Ljubić Mlinac: “Za sada je dobro, sigurni smo i nadamo se najboljem”

Autor: Branko Obradović

28.03.2020

Karlovac

U Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun u Karlovcu provode se sve potrebne mjere zaštite i sigurnosti

U Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun u Karlovcu provode se sve potrebne mjere zaštite i sigurnosti i za štićenike i za djelatnike. O situaciji u domu rahzgovarali smo s ravnateljicom Šteficom Ljubić Mlinac.

-Što se tiče korisnika i djelatnika kod nas je za sada sve u redu. Mi se naravno nadamo da će tako i ostati, nadamo se najboljem. Mi imamo neke mjere, a to je da se pri ulazu u naš dom obavezno moraju dezinficirati ruke. Ako eventualno i odvedemo kojeg korisnika u banku, ono što je baš nužno i hitno, ili eventualno ako nekog od korisnika eventualno odvedemo kod liječnika na hitan pregled, prije samog ulaska moraju se dezinficirati ruke. Također, kod ulaska u restoran moraju se dezinficirati ruke. Mi zaista od samog početka redovno dezinficiramo prostor, rukohvate i liftove, jako pazimo na higijenu, kazala je Štefica Ljubić Mlinac.

Štićenici doma ne izlaze u šetnju, a već nekoliko tjedana nisu dozvoljene niti posjete članova obitelji.

-Mi već više od tri tjedna, od kako je donesena ta odluka, ne dozvoljavamo posjet obiteljima. Rad sa strankama obavlja se isključivo elektroničkim putem. Naši korisnici više ne izlaze van, zaista ih mogu pohvaliti i njih i članove obitelji da su disciplinirani, tako da tu nema nekih problema. Oni to zaista doživljavaju ozbiljno. Naravno da bi naši štićenici voljeli prošetati, no sada jednostavno moramo se svi čuvati. Tako da za sada je dobro, sigurni smo i nadamo se najboljem, rekla je ravnateljica Štefica Ljubić Mlinac. (b.o.)