Na konferenciji za medije predstavljen program ovogodišnje Prvosvibanjske biciklijade

Start na Korzu, vozi se sedamnaest kilometara, a cilj je u Sportsko rekreacijskom centru Korana

VIŠE IZ RUBRIKE

Biciklijada

Okupljanje kod fontane na Korzu počinje u 8 sati, start će biti u 10 sati

Program ovogodišnje Prvosvibanjske biciklijade predstavljen je danas u Aquatici na konferenciji za medije. Bit će to 28. po redu biciklijada, a druga u organizaciji Grada Karlovca. Ove godine start će biti na Korzu, okupljanje počinje u 8 sati, a biciklisti kreću na rutu dugu sedamnaest kilometara u deset sati. Više je o biciklijadi rekla pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU Daniela Peris.

-Prvosvibanjska biciklijada 2024. kreće kao i prošle godine, ali ove godine krećemo s Korza. Okupljanje sudionika počinje u osam sati ispred fontane na Korzu, gdje ćemo svim sudionicima podijeliti promotivne majice, programske letke i kupone za nagradnu igru. Ove godine naša ruta je nešto duža, čak pet kilometara u odnosu na prošlu godinu , dakle 17 kilometara.

Kretat ćemo se s Korza prema Dubovcu, Borlinu, Donjoj Jelsi, Brodarcima i Hrnetiću te se vraćamo preko Donje Jelse, Borlina, Dubovca, prolazimo kroz Novi centar, Grabrik i Rakovac do Sportsko rekreacijskog centra Korana. Tamo će biti organiziran prigodni program, događanja organizira Aquatika, a Policijska uprava karlovačka predstavit će svoje aktivnosti, demo tim Interventne policije Policijske uprave karlovačke izvest će tematsku pokaznu vježbu samoobrane. Svi sudionici dobit će grah i piće, a najsretnije očekuju pokloni sponzora biciklijade, kazala je Daniela Peris.

Ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš rekla je da pripremaju zanimljiv program povodom Prvosvibanje biciklijade i u Aquatici i na prostoru uz Koranu.

-Kao i svake godine Aquatika organizira brojna događanja i u Aquatici i na obali rijeke Korane. Kao ustanova koja potiče održivost, boravak u prirodi i očuvanje okoliša, pozivamo sve obitelji da nam se pridruže nakon biciklijade ovdje na Korani i da uživaju u događanjima, koja smo pripremili ispod Aquatike, na livadi kod šetnice, koja privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Na šetnici od 11 do 14 sati bit će organizirane brojne aktivnosti za djecu i njihove roditelje, zabavne aktivnosti, društvene igre i rekreaciju. Pozivamo sve da se pridruže i našim ostalim aktivnostima u sklopu Proljeća u Karlovcu svake subote u Zelenoj knjižnici, napomenula je Margarita Maruškić Kulaš.

Direktorica Sektora za marketing, razvoj i opće poslove Karlovačke banke Kristina Hata istaknula je da je Karlovačka banka sa zadovoljstvom i ove godine glavni sponzor biciklijade.

-Karlovačka banka već duže od dva desetljeća s velikim zadovoljstvom i ponosom podupire organizaciju Prvosvibanjske biciklijade. Ovim putem pozivam sve naše sugrađane da u srijedu, 1. svibnja na neradni dan, na Praznik rada dođu na Korzo, uvjereni smo u veliki odaziv, tradicionalno sve generacije Karlovčana rado sudjeluju na našoj biciklijadi. Zahvaljujem Gradu Karlovcu, koji je prošle godine i bez puno nagovaranja pristao biti organizator ove manifestacije. Prošle godine smo probili led i vrlo uspješno je održana biciklijada. Vjerujemo u zajedničku suradnju, te se nadamo da ćemo svake godine biti sve bolji, kazala je Kristina Hata.

Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da se već prošle godine pokazalo da je jako dobro da je Grad Karlovac preuzeo organizaciju ove manifestacije.

-Mislim da je ovo rješenje, gdje je Grad Karlovac preuzeo organizaciju, dosta dobro. Prošle godine se pokazala jako dobro upravo ruta, koja je vezana isključivo za grad Karlovac i moram reći da je dosta sugrađana to komentiralo i tražilo da tako bude i dalje. Ovogodišnja ruta je isto tako izazovna i zanimljiva, ali za grupno bicikliranje i jako vesela. Idućih godina kada radovi stanu, otići ćemo u neke druge gradske četvrti i mjesne odbore, tako da to bude prava karlovačka biciklijada. Zahvaljujem Policijskoj upravi karlovačkoj na njihovom dijelu posla, svi će biti na neki način u sigurnom okruženju. Nemojmo smetnuti s uma da ova biciklijada popularizira bicikliranje, a naš grad je pogodan za korištenje bicikla. Nadam se da svi mi koji ćemo voziti biciklijadu taj dan, da ćemo i nakon toga koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.