Stožer civilne zaštite

Stanovnicima poplavljenih područja podjela isušivača, prometnice se nakon otvaranja čiste i saniraju, nastala ulegnuća ograđena

VIŠE IZ RUBRIKE

Dani poslije

Po posljednjim podacima, u Karlovcu je poplavljeno 198 stambenih objekata i 652 gospodarska, te šest poslovnih prostora

- Vodostaji opadaju, prometnice na kojima je bila voda se čiste i saniraju, na nekoliko lokacija nastala su ulegnuća i rupe pa iako su ograđena, građane pozivamo na dodatan oprez. Stanovnici poplavljenih područja kojima su potrebni isušivači trebaju se obratiti povjerenicima Civilne zaštite i bit će im dopremljeni, poručeno je, između ostalog, sa sinoćnjeg sastanka Stožera Civilne zaštite grada Karlovca.

Po posljednjim podacima, u Karlovcu je poplavljeno 198 stambenih objekata i 652 gospodarska, te šest poslovnih prostora. Isušivači su dopremljeni, traje i nabava dodatnih i dodjeljuju su po prioritetima, najprije za stambene objekte.

Od prometnica koje su bile poplavljene, dosad su  očišćene Ulica Selce (spoj Banija - D36), autobusno stajalište D36, kod PPK i od glavne prometnice Ulica 13. srpnja do Aquatike, potez od Gradca do Vodostaja, a jutros će čišćenje biti nastavljeno. Naplavine oko Pontonskog mosta će biti uklonjene čim se za to steknu uvjeti budući je trenutno vodostaj Korane za to previsok.

Ulegnuće prometnice na križanju Trga bana Jelačića i Ulice kralja Tomislava privremeno je sanirano u petak, na dijelu Ulice Rakovac je ograđeno i promet zabranjen, a slijedi dodatno osiguravanje zgrade kako bi mogla početi sanacija prometnice. Zbog ulegnuća je za sav promet zatvorena Dubrovačka ulica, od raskrižja s Hvarskom ulicom do raskrižja s Mostarskom ulicom, a dežurne službe osiguravaju instalacije. Na Korani pored atletske staze nastala rupa je ograđena.

- Molimo građane da poštuju svu signalizaciju i ograđenim se područjima ne približavaju radi vlastite sigurnosti. O svim poduzetim radnjama, otvorenim prometnicima, alternativnim pravcima, kao i ostalim informacijama kontinuirano ćemo obavještavati javnost, poručeno je iz Stožera.