Prvi Karlovački

Stanje se normalizira na poplavljenim područjima ozaljskog kraja

Autor: Branko Obradović

19.09.2022

Županija

Trg, Levkušje i Zorkovac na Kupi bili su odsječeni, danas su prometnice otvorene

U poplavama koje su ovih dana pogodile Karlovačku županiju grad Ozalj bio je najugroženiji, gradonačelnica Lidija Bošnjak kazala je da je najgora situacija bila u Trgu, Levkušju, Zorkovcu na Kupi i dijelu Gornjeg Pokupja.

-Danas se situacija u Ozlju polako normalizira, nakon što su tri naselja bila potpuno odsječena od ostatka svijeta. Danas možemo reći da su prema Trgu, Levkušju i Zorkovcu na Kupi otvorene prometnice, može se prolaziti, jedino se u jedan zaseok koji je dio naselja Gornje Pokupje još uvijek ne može automobilom, ali mislim da će se uskoro i tu situacija normalizirati. Dakle, ovih dana oko 400 stanovnika bilo je odsječeno, deset stambenih objekata bilo je poplavljeno, te desetak gospodarskih i garažnih objekata, kazala je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

Gradonačelnica Lidija Bošnjak pojasnila je što se danas radi na poplavljenom području.

-Danas se ta voda rješava pumpama, veći dio toga je već odrađen. Sada nam slijedi procjena štete i isušivači koji su nabavljeni preko Gradskog društva Crvenog križa Ozalj. Građani se mogu javiti u Grad Ozalj za potrebe korištenja isušivača. Velika zahvala svim mještanima poplavljenih područja, svim volonterima, a posebno vatrogascima koji su odradili izuzetno veliki posao. Vreće s pijeskom spasile su dobar dio objekata, imali smo nešto i svojih vreća, ali dobili smo od Vatrogasne zajednice Karlovačke županije i Javne vatrogasne postrojbe, koji su nam osigurali i čamac za područje Levkušja, kako bi se do tih ljudi uopće moglo doći, rekla je gradonačelnica Bošnjak.