Aquatika - slatkovodni akvarij

"Stablo koje govori" - promocija nove slikovnice

VIŠE IZ RUBRIKE

Za djecu u dobi od 4 do 7 godina

Ana je napisala tekst, Martina je zaslužna za ilustracije, a Adrijana Prugovečki  im se pridružila pred sam kraj kako bi pomogla da slikovnica dođe do što većeg broja dječjih polica

Promocija slikovnice „Stablo koje govori“ bit će održana ove subote u Zelenoj knjižnici  Aquatike. Autorice su Ana Prugovečki i Martina Štefanić. Početak je u 10 sati.

Ana i Martina obje rade u dječjem vrtiću u Karlovcu i uživaju u radu s djecom, a ljubav prema pisanju dječjih tekstova rado prenose na svoj posao. Isto tako, napravile su prigodnu scenografiju, a slikovnicu će predstaviti kroz igrokaz. Nakon čitanja bit će organizirane kratke likovne aktivnosti s djecom.

Ana je napisala tekst, Martina je zaslužna za ilustracije, a Adrijana Prugovečki  im se pridružila pred sam kraj kako bi pomogla da slikovnica dođe do što većeg broja dječjih polica. Kao producentici, izlazak iz zone komfora joj nije stran, ali je bio veliki izazov posvetiti se sasvim novoj djelatnosti.

-Svjesne da svakim svojim postupkom djeci usađujemo trajne vrijednosti i utječemo na njihov razvoj, odlučile su svoje znanje i likovnost prenijeti na papir. Inspiracije nije nedostajalo te je slikovnica malo po malo počela dobivati finalne obrise, kažu autorice.

Odabrale su jarke boje, jednostavne i dopadljive ilustracije te motive iz prirode kako bi se što uspješnije približile ciljanoj skupini – djeci u dobi od 4 do 7 godina.