Prvi Karlovački

Srpsko narodno vijeće otkazalo komemoraciju na mostu na rijeci Korani

Autor: Anamarija Radočaj

20.09.2020

Karlovac

Gradonačelnik Mandić: Smatram da je to bilo nužno jer bi održavanje skupa samo potvrdilo osjećaj svih nas da komemorativni skup na mostu na rijeci Korani isključivo služi kao pokušaj negiranja velikosrpske politike koja je i dovela do stradavanja rezervista JNA.

Najavljena komemoracija za 13 poginulih srpskih rezervista koja se trebala održati u ponedjeljak na mostu na rijeci Korani  je otkazana, obavijestila nas je tako zamjenica predsjednika Srpskog narodnog vijeća, Aneta Vladimirov.

-Sutra će se komemorirati žrtve u crkvi i na groblju Parunovac i Čatrnja. Polaganje ruža na mostu je otkazano, kaže Vladimirov.

Otkazivanje skupa bilo je nužno prema riječima gradonačelnika Damira Mandića.

-Bio sam u kontaktu sa predstavnicima SNV-a koji su me obavijestili o odustajanju od komemorativnog skupa na Koranskom mostu. Smatram da je to bilo nužno jer bi održavanje skupa samo potvrdilo osjećaj svih nas da komemorativni skup na mostu na rijeci Korani isključivo služi kao pokušaj negiranja velikosrpske politike koja je i dovela do stradavanja rezervista JNA. Karlovački branitelji su bezbroj puta do sad pokazali svoje dostojanstvo i čast što je vidljivo i u ovom slučaju te im na tome zahvaljujem. Na taj način svi pokazujemo da na provokacije ne uzvraćamo provokacijama, ali da ne pristajemo na neiskrene i zakulisne igre. Opet pozivam SNV da na tragu svih nastojanja za uvažavanjem i pomirenjem iskreno pristupi suočavanju s prošlošću kako se ovakve situacije ne bi ponavljale, poručio je gradonačelnik Mandić.

Podsjetimo, nakon što je SNV najavio komemoraciju, javili su se priopćenjima branitelji koji su pozvali na mirno i dostojanstveno ponašanje tijekom okupljanja na Koranskom mostu kojeg su planirali za ponedjeljak od 8 sati.