Cijenjeni čitatelji našeg portala, želimo vam da uz puninu božjeg blagoslova provedete Božić sretni u krugu obitelji i dragih vam osoba, želimo svima prvenstveno zdravlja, te unutrašnjeg mira i zadovoljstva. Sretan Božić!

Sretan Božić uz karlovacki.hr!

VIŠE IZ RUBRIKE

  Je li jučer mama ispekla 7 vrsti kolača ili samo jednu, je li bor okićen s peterima lampicama i 200 kuglica ili si ga složila u skladu s onom "Manje je više", je li sestra zamotala poklone od po 300 kuna ili sitnice za 20, je li tata jučer stavio peći meso po danu kad je skuplja struja ili navečer kad je jeftinija, hoću li predvečer na Advent sa ženom i djecom u onu skuplju kućicu po vafle ili onu jeftiniju po fritule, ili neću uopće jer ionako imamo doma kolača pa da ne trošimo bezveze?

  Uvijek nešto zbrajamo i uvijek nam nedostaje. Uspoređujemo božićnice tko je koliko dobio i uzvraćamo poklone u približno sličnim procijenjenim vrijednostima. Opet se sve svede na komercijalnost i potrošnju, na kalkuliranje i prebrojavanje. Božić me uvijek i iznova svake godine podsjeti na to kako su ljudi zaboravili na istinsko i pravo značenje Isusovog današnjeg rođendana, i opet sve sveli na gozbu na stolu, božićne ukrase, tematske filmove i pjesme, te shopping maniju za poklonima, ovaj put malo više online zbog korone. Sve je internacionalizirano od francuske salate do pite madžarice. Duha Božića nigdje. Zamijenili smo ga za neku reklamu s Djedom Božićnjakom koja je, usput budi rečeno, super i puna tog nekakvog posebnog prosinačkog duha, odlična glazba, ''Praznici nam stižu, praznici nam stižu…'', ali daleko od onoga što Božić zaista jest.

  Budite zahvalni Onome koji nam je omogućio da smo danas živi, donekle zdravi, da imamo nekog svog u blizini i da smo još i dobro kako je nekim drugim ljudima. Tome Njemu je rođendan danas. A najveći poklon koji mu možemo dati je upravo to - da Mu budemo zahvalni.

  Provedite današnji dan u krugu svojih najmilijih, budite prema njima srdačni, dragi, strpljivi, nježni... kreirajte sami toplinu u svom domu svojim dobrim blagdanskim raspoloženjem i ljubavlju prema obitelji i prijateljima. Neka vam se u srcima upale tisuće lampica povodom Božića i to iskreno svjetlo zahvalnosti i vjere neka vas vodi u ljepša i bolja vremena koja čekaju na vas u novoj godini.

  Cijenjeni čitatelji/pratitelji/klikatelji, dragi ljudi, prijatelji... u ime novinarske redakcije portala karlovacki.hr i u svoje osobno želim vam svima sretan Božić!

  Ivica Pilaković, glavni urednik