Prvi Karlovački

Srećko Šestan izabran za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split

29.01.2019

Kultura

Odluku Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split potvrdilo je splitsko Gradsko vijeće, a time je Srećko Šestan i službeno postao novi intendant HNK Split.

Srećko Šestan izabran je za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split, potvrdilo je to splitsko Gradsko vijeće. Dužnost će preuzeti za pet do šest mjeseci, a kako nam kaže, očekuje da će uskoro dobiti na uvid dokumentaciju splitskog kazališta.

Podsjetimo, takav je prijedlog dalo Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split s obrazloženjem kojeg prenosimo u cijelosti.

Iz priložene natječajne dokumentacije razvidno je kako Srećko Šestan ima impresivnu upravljačku kazališnu karijeru. U njegovom dugogodišnjem umjetničko-upravljačkom djelovanju spajaju se poznavanje kazališta iznutra i snalaženje unutar nacionalnih kulturnih politika u čijim kreiranjima je dugo vremena i sam sudjelovao, a aktivno sudjeluje i danas. S tim kvalifikacijama poznavanja svih segmenata kazališnog života na lokalnoj i nacionalnoj razini, smatramo da u sinergiji sa svim dionicima, ne samo kazališnog, već i općenito kulturnoga života grada Splita, a posebno s osnivačem splitskog HNK, Gradom Splitom, odnosno Gradskim vijećem i Upravom Grada Splita, može osigurati u budućnosti organizacijsku preobrazbu i umjetnički polet i razvoj HNK Split. Njegovo je iznimno iskustvo jamstvo da će znati upravljati ljudskim resursima i unaprijediti kulturu marketinškog poslovanja uz zadržavanje u zadanim financijskim okvirima.”

Do odlaska u Split, Šestan će obavljati dužnost ravnatelja Gradskog kazališta Zorin dom. S obzirom na zavidne dosadašnje rezultate, ovakva se odluka i očekivala, a tko će Šestana zamijeniti u Karlovcu, vrijeme će pokazati.