Športsko rekreacijski centar Mostanje

ŠRC Mostanje vrijedan 2,4 milijuna eura trebao bi biti gotov za dvije godine

VIŠE IZ RUBRIKE

  Radovi u tijeku

  Ovaj tjedan počeli su radovi na izgradnji Športsko rekreacijskog centra u Mostanju.

  -Možemo reći i da je to i nastavak radova zbog toga što je 2013. godine izgrađena temeljna konstrukcija. Mi smo prošle godine naručili izmjenu projekta i to u dijelu energetske učinkovitosti tako da sada će to biti zgrada energetskog razreda A, koji je ujedno najviši, odnosno najbolji razred energetske učinkovitosti. Na krovištu će biti postavljeni fotonaponi, a samo grijanje bit će s dizalicama topline, dok je prvotno bilo predviđeno na plin. Time će se postići da je udio obnovljivih izvora energije u ukupnom udjelu energije 70 posto, istaknula je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša.

  Sami objekt sadržavat će kuglanu s četiri staze, s gledalištem i svim pratećim prostorijama, imat će i kafić, prostorije za djelovanje kulturno umjetničkog društva, kao i za gradsku četvrt.

  Oko samog objekta, kako je navela Hranilović Trubić, bit će izgrađena prilazna prometnica i parkiralište s 54 parkirališnih mjesta od čega će tri mjesta bit za osobe smanjene pokretljivosti, tri mjesta za motocikle, 12 za bicikle, a na dva mjesta bit će izvedena instalacija za mogućnost električnih punionica. Oko objekta predviđeno je hortikulturno uređenje sa sadnjom trave i autohtonih biljaka. Vrijednost ovih radova s nadzorom je nešto manje od 2,4 milijuna eura, izvođač je tvrtka Vacon, a stručni nadzor zadužena je tvrtka Uljanik. Rok za izvođenje radova je dvije godine.

  Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je Kuglačkom klubu Mostanje i Hrvatskom kuglačkom savezu koji su zajedno s Gradom Karlovcem u posljednje dvije godine "u jednom pravom suradničkom odnosu projekt razvijali i prilagodili ga današnjim zakonskim uvjetima i standardima".

  Ovaj posebno vrijedan projekt za kuglanje grada Karlovca će kako je naveo, isfinancirati kreditnim zaduženjem i bez faza, od početka do kraja.

  Mandić je istaknuo i kako je nabava vezana za ovaj projekt probijena za 18 posto od procijenjene vrijednosti. Na Turnju, za projekt igrališta NK Korana imali su probijanje od gotovo 50 posto procijenjene vrijednosti, ali Mandić najavljuje kako neće odustati i da će u narednim mjesecima naći rješenje i za taj sportski objekt.

  -Ovo ulaganje stvarno doživljavamo kao ulaganje i u sport, ali i u cijelu gradsku četvrt Mostanje, poručuje Mandić.

  Željko Tonković iz Kuglačkog kluba "Mostanje 1949" također je naglasio kako je ovo rezultat timskog rada i kako će kuglanje ovim projektom dobiti snažan zamah, te će nakon izgradnje objekta imati priliku pomladiti i kvalitetom ojačati kuglanje u našem gradu, a samim time i u Hrvatskoj.