Vatrogasna zajednica Karlovačke županije

"Spremni smo za protupožarnu sezonu i za druge nedaće"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Smotra vozila i opreme

  Vatrogasna zajednica Karlovačke županije jutros je organizirala smotru vatrogasnih vozila i opreme, te pripadnika Intervencijske vatrogasne postrojbe Karlovačke županije (IVPKŽ) na prostoru SKOK-a Karlovac.

  Smotra se organizira sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini i Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Karlovačku županiju u 2024. godini. Ovom prilikom pridružili su se obilježavanju Međunarodnog dana civilne zaštite budući da je vatrogastvo jedna od operativnih snaga sustava civilne zaštite.

  -Najvažnija poruka koju smo htjeli danas izreći je da smo mi civilna zaštita. S obzirom da naš korpus broji 1.300 operativnih vatrogasaca, a danas se postrojilo 10 posto tih vatrogasaca, mogu reći da sam preponosan jer unutar tih 1.300 imamo samo otprilike 100-tinjak profesionalnih vatrogasaca, a veliki bi bio teret na tim profesionalnim vatrogascima da nemaju potporu  dobrovoljnih, istaknuo je zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.

  Naglasio je i da kao županijski zapovjednik potvrđuje da su spremni za protupožarnu sezonu, te dodao:

  -Mi očekujemo da nas i druge nedaće mogu zadesiti koje nisu vezane isključivo za vatrogasnu djelatnost nego se aktiviraju sukladno planu djelovanja Karlovačke županije i samim tim moramo biti na raspolaganju Stožeru, naveo je dodavši kako im je stoga cilj daljnje usavršavanje.

  Zamjenik županijskog zapovjednika Vatrogasne zajednice, Boris Škrtić naglasio je kako su ovom smotrom započeli  s aktivnostima Intervencijske vatrogasne postrojbe, te kreću s obukama i edukacijama.