Prvi Karlovački

Sportaši i sportašice “okupirali” Hostel Karlovac u Selcu

Autor: Branko Obradović

27.02.2021

Sport

Tenisači jači i od bure

Prekrasna slika ovog vikenda u Selcu, na prostoru Hostela Karlovac bila je neuobičajena “gužva” za ovo doba godine. Naime, čak više od 100 sportaša i sportašica “okupiralo” je omiljeno okupljalište Karlovčanki i Karlovčana u Selcu. Glavnu riječ vode tenisači i tenisačice iz Zagreba i Teniskog kluba “Karlovac”, njih čak četrdeset dvoje. Pod vodstvom predsjednice kluba Tanje Basar i trenera Marka Vižintina i Tajne Lukas Rečić i njihovih pomoćnika Luke Vučića i Tene Lukas mlade zagrebačke i karlovačke teniske nade vrijedno treniraju ovih dana. Nakon uspješno odrađenog treninga u petak, u subotu im je malo planove pokvarila možda i prva od tri poznatih marčanskih bura. Uz specijalističke teniske treninge radilo se i na poboljšanju fizičke spreme tako da su sva sportska borilišta kojima raspolaže Hostel Karlovac bila dupkom puna.

-Jako smo zadovoljni uvjetima, smještajem i prehranom. Mislim da smo na dobrom putu da od ovog kampa napravimo pravo tenisko okupljalište, nešto slično kao što to već desetljećima imaju rukometaši i gimnastičari. U jednom trenutku malo su nam raspored treninga uvjetovale vremenske prilike odnosno bura, ali smatram da je iskustvo igranja u veljači i to na vanjskim zemljanim terenima veliki benefit za sve polaznike, a tu je i nezaobilazna socijalna nota druženja i klupskog team buildinga, rekao je član uprave Teniskog kluba “Karlovac” Davor Dupljak, koji je i sam bio jedan od najboljih juniora Hrvatske i koji je igrao za poznato američko sveučilište Virginia Tech.

Zadovoljni su bili i zaposlenici Hostela Karlovac koji su sretni da već sada mogu ugostiti relativno veliki broj gostiju jer uz tenisače tu se još na pripremama nalaze i nogometaši “Duge Rese 1929” i “Dobre” iz Novigrada. Uz to već slijedećeg vikenda otvaraju svoja vrata novim gostima i sportašima iz Karlovca i Karlovačke županije, a polako se spremaju i za predstojeće Uskršnje blagdane. (b.o.)