Gradonačelnik Damir Mandić, Mladen Kuka i Marinko Pleskina obišli lokaciju gdje će biti postavljen spomenik

Spomenik Mirku i Stjepanu Seljanu bit će postavljen ispred Osnovne škole "Braća Seljan"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Danas su gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i predsjednik CEIK - a "Braća Seljan" Mladen Kuka, u pratnji voditelja Odsjeka za kulturu i kulturnu baštinu Grada Karlovca Marinka Pleskine obišli lokaciju na kojoj bi trebao biti postavljen spomenik braći Seljan. Izabrana je zelena površina ispred Osnovne škole "Braća Seljan". Inicijativu za spomenik potaknuo je član Družbe "Braća Hrvatskog Zmaja" i predsjednik CEIK-a "Braća Seljan" Mladen Kuka Zmaj Abesinski II, a važno je spomenuti da je i Mirko Seljan bio član Družbe od 1907. godine i nosio je zmajsko ime Zmaj Abesinski I.

    -Nakon mnogih ekspedicija i terenskih istraživanja po zelenom i crnom kontinentu iz ciklusa "Tragom braće Seljan", tiskanja poštanske marke sa likovima braće Seljan i osnivanja Muzeja planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca smatram da ovim spomenikom odajemo na najbolji način počast našim najvećim hrvatskim istraživačima. Hvala mojem CEIK-u, hvala Gradu Karlovcu, Družbi "Braća Hrvatskoga Zmaja" i svima ostalima koji su mi u realizaciji ovoga projekta davali bezrezervnu podršku tijekom protekle 23 godine, istaknuo je Mladen Kuka.

    Tijekom današnjeg susreta komisija je obišla i kuću Seljanovih na Gazi i kuću prve hrvatske alpinistice Dragojle Jarnjević. (b.o.)