Prvi Karlovački

Snijeg i zimske uvjete dočekajte spremni i s odgovarajućom opremom

Autor: Renata Benković

10.01.2021

Karlovac

Snijeg od jutros pada i na karlovačkom području, pa podsjećamo tko je sve i kako obavezan čistiti javne površine i prometnice

Stigla nam je prava zima. Snijeg od jutros pada i na karlovačkom području, pa podsjećamo tko je sve i kako obavezan čistiti javne površine i prometnice.

Održavanje javnih prometnih površina i nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima do 31. ožujka 2021. na području grada Karlovca provodit će Ceste Karlovac, za čišćenje nogostupa, šetnica i biciklističkih staza, te podjela soli predstavnicima stanara, te mjesnih odbora i gradskih četvrti zadužena je tvrtka Zelenilo.

Tvrtke i ustanove koje se nalaze na području grada Karlovca zadužene su za održavanje površina u njihovom vlasništvu, kao i vlasnici poslovnih prostora.

Tvrtka Mladost održavat će parkirališta na kojima obavlja naplatu.

Građani uključeni preko predstavnika zgrada, gradskih četvrti i mjesnih odbora obvezni su u vrijeme poledica i oborina posipavati, održavati i čistiti pješačke površine ispred stambenih objekata, čistiti stepeništa i ulaze u stambene zgrade, uklanjati led i snijeg s krovova. U protivnom, to će na njihov trošak, uz pokretanje prekršajnog postupka, učiniti komunalni redari.

Sol za posipavanje predstavnici stanara, gradskih četvrti i mjesnih odbora moći će 24 sata na dan preuzimati u tvrtki Zelenilo. Iz Grada apeliraju na građane da zimske uvijete dočekaju spremni i s adekvatnom opremom. Donosimo i korisne brojeve telefona:

Ceste Karlovac: 645 – 366, 645 – 155,

Komunalno redarstvo: 628 – 222,

Grad Karlovac : 628 – 147

Zelenilo Karlovac :

Stožer: od 7 sati do 14 sati  609-920,

od 15 sati do 7 sati  601-450,

preuzimanje soli za posipavanje moguće je na adresi Put D. Trstenjaka 6.