Smanjenje visine zakupnine za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Grada Karlovca

VIŠE IZ RUBRIKE

    Kao mjera pomoći gospodarskim subjektima u 2020. godini Gradsko vijeće donijelo je Odluku o smanjenju visine zakupnine za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Grada Karlovca, za pet ili 50 posto, ovisno o djelatnostima za koje se koriste.

    -U okolnostima još uvijek otežanih uvjeta poslovanja malih poduzetnika, a temeljem većeg broja pojedinačnih upita korisnika poslovnih prostora u vlasništvu Grada Karlovca, donesena je Odluka o smanjenju visine zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Karlovca za 2020. godinu kao produženje mjere koja se je počela primjenjivati u 2013. godini. Ove godine Odluku je valjalo uskladiti i s novom Odlukom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora u vlasništvu Grada Karlovca koja je zamijenila dosadašnju Odluku o upravljanju poslovnim prostorom. Cilj ove mjere je olakšati i očuvati poslovanje najviše ugroženog sektora gospodarstva - malog poduzetništva i obrtništva, pojasnila je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

    Inače, ova mjera vrijedi do 31. prosinca 2020. godine, a primjenjuje se na sve važeće ugovore o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu Grada Karlovca, te ugovore koji će biti sklopljeni za vrijeme trajanja ove Odluke. (sl)