Izložba u Kazališnoj kavani

Slikarica Mirjana Modrušan: ''Magija koja se voli''

VIŠE IZ RUBRIKE

Malo drugačija izložba...

Srijeda, 4.10.2023. u 18:00h

Mirjana Modrušan rođena je u Varaždinu, živjela u Zagrebu, zatim u Slunju i sad već duže godina živi i radi u Rakovici. Ljubav prema slikanju razvija od djetinjstva. Ponesena životom i inspirirana ljubavlju slika i izlaže od našeg grada preko Zagreba, Gospića, Slunja, Novog Marofa, Plitvičkih Jezera, a grupno diljem Lijepe naše. Aktivna je u likovnim udrugama, na kolonijama te surađuje sa CK Slunj i OŠ Rakovica, gdje vodi radionice slikanja za djecu i odrasle. Organizirala je više likovnih kolonija u humanitarne svrhe, jer ju to ispunjava kao osobu i kao slikaricu.

Mirjaninim radovima dominira osebujan kolorit, što je odraz nje same i često kaže da je njen život "jedno veliko šareno platno." Kod nastajanja samog djela Mirjana je čisti ekspresionist. Ona slika u dahu, širokim potezima, bez ikakvog prepravljanja i ponavljanja. Vođena trenutkom i unutarnjim osjećajima.

Radovi koje imate priliku vidjeti ove srijede u Kazališnoj kavani Zorin doma nova su djela, nastala unazad nekoliko mjeseci i inspirirana su ženama. Slike su njen doživljaj žena koje su mistične, žene vile, bez lica , a itekakve osobnosti. Mirjana će se i na samom otvaranju izložbe u 18:00 sati predstaviti ''mistično'', preko citata i poezije, pa eto, ostaje vam da osim njenih djela svojim dolaskom dobijete priliku i osobno upoznati ovu osebujnu slikaricu.

I za kraj - citat Bukowskog kojim će Mirjana otvoriti izložbu, a prema kojemu je izložba i dobila ime:

''Zaljubit ćeš se u lice, oči, tijelo....

Nije to toliko opasno, koliko je kad se zaljubiš u osmijeh, pokret, hod....

Onda to postaje magija... Magija koja se voli!''