Prvi Karlovački

Slackline radionice u Urbanom parku Hrvatskog doma

Autor: Renata Benković

12.10.2020

Karlovac

Slacklining je trening dinamičke ravnoteže, a za razliku od hodanja po užetu, kod slacklininga se koristi rastezljiva traka koja ima značajke dugačkog trampolina

Slacklining je trening dinamičke ravnoteže. Pojam slackline proizlazi iz engleskog jezika, sastavljen je iz dvije riječi „slack“ što znači „nenapet ili labav“ i „line“ što znači „linija, crta ili uže.

Za aktivnost slacklininga koristi se nategnuta traka ili slackline koja je učvršćena između dva hvatišta, širine od 2,5 do 5 cm, dužine 6-20 m.

Za razliku od hodanja po užetu, kod slacklininga koristi se dinamički rastezljiva traka koja ima značajke dugačkog trampolina.

Glavni cilj je pokušati održavati ravnotežu na
traci u raznim oblicima kretanja, odnosno pokušati stajati, hodati, raditi različite elemente i figure.

Svi zainteresirani za sudjelovanje ili isprobavanje ovog neobičnog oblika rekreacije i vježbi ravnoteže, u radionice se mogu uključiti potpuno besplatno utorkom i četvrtkom od 16 do 18 sati.

Voditelji radionica su predstavnici neformalne inicijative “GOOD VIBE TRIBE” i mladi aktivisti Male Scene, Damjan Milčić i Eric Prandel. Dodatne informacije potražite na mailu kaoperativa@gmail.com ili nazovite 099 859 37 12.