Učenici prvih razreda dobili staklenke meda i promotivni materijal.

Školski medni dan i u karlovačkim osnovnim školama

VIŠE IZ RUBRIKE

    Školski medni dan obilježava se danas na dan Svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara u osnovnim školama u cijeloj Hrvatskoj. Učenicima prvih razreda podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med volumena 370 mL, edukativnom slikovnicom i letkom. Tako je bilo i u svim karlovačkim osnovnim školama gdje je podijeljeno 427 staklenki meda uz radionice i predavanja.

    U Osnovnoj školi Dubovac paketiće s medom dobili su i učenici prvog A razreda, učiteljice Branke Božić s čime je izuzetno zadovoljna ravnateljica škole Irmelina Sablić.

    -U Osnovnoj školi Dubovac danas je provedena akcija Školski medni dan. Svi učenici prvih razreda dobili su staklenke s medom i promotivnim materijalom koji se sastoji od slikovnice i letka. Učenici će sa svojim učiteljicama proučiti promotivni materijal. Svi su se obradovali paketićima koje je pripremila Hrvatska poljoprivredna agencija, kazala je ravnateljica.

    Obilježavanje ovoga dana Odlukom je potvrdila Vlada Republike Hrvatske 24. listopada 2018. godine. Svrha programa je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu. Samim time moguće je u ranoj razvojnoj fazi djeteta oblikovati prehrambene navike s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani.