Prvi Karlovački

Učenici OŠ “Dragojla Jarnević” sutra s torbama punih knjiga kreću u školu

Autor: Marta Marinović

20.01.2021

Karlovac

Nastava u Osnovnoj školi „Dragojla Jarnević“ počinje sutra, 21. siječnja. Učenici u svoju školu nisu krenuli u ponedjeljak, kako je to slučaj u ostalim školama, zbog radova na uklanjanju dimnjaka.

Prema riječima ravnateljice Ive Katić, radovi na uklanjanju dimnjaka su završeni, a dodatno je ojačano krovište sukladno preporukama nadzornog inženjera. Statičari su još jednom tijekom jučerašnjeg dana pregledali zgradu i škola je dobila „zelenu naljepnicu“, te je sigurna za održavanje nastave.

Nastava će se održati na način da učenici B smjene kreću ujutro, a učenici A smjene popodne. Sve informacije će biti dostupne i na web stranici škole, a učitelji su obavijestili roditelje.

Kao i u svim školama, prvog dana nastave učenici će biti upoznati s mjerama postupanja u slučaju potresa i održat će se vježba evakuacije.

Da podsjetimo, sukladno preporukama Vlade RH, resornog Ministarstva i Stožera civilne zaštite RH nastavu u školi polaze učenici nižih razreda (od prvog do četvrtog razreda), a učenici viših razreda osnovne škole (od petog do osmog razreda) nastavu će pratiti on-line.