Prvi Karlovački

Škola plivanja, SUP-ovi, vaterpolo, košarka… bogat rekreacijski program uz Mrežnicu

Autor: Ivica Pilaković

06.07.2022

Županija

LJETO NA MREŽNICI 2022.

Športska zajednica Duga Resa u suradnji s Gradom Duga Resa pripremila je brojna događanja ovog ljeta. Škola plivanja, SUP-ovi, vaterpolo, košarka… sve će to biti dijelom manifestacije Ljeto na Mrežnici 2022. Za Karlovački tjednik pitali smo u vezi više detalja Domagoja Primužaka, tehničkog tajnika Športske zajednice Duga Resa.

-Ovim putem vam predstavljam Ljeto na Mrežnici koje organizira Grad Duga Resa s nama kao glavnim organizatorom, Športskom zajednicom. Što se tiče sportskog dijela Ljeto na Mrežnici je već započelo i to s Grin Run-om; to je naša tradicionalna utrka, gradska, cestovna koja se radila za amatere-rekreativce, a iznosila je jedna dionica 3 km, jedna 10 km.

Primužak je rekao kako su već krenuli sa školom plivanja koju kombinirano rade na bazenima i na rijeci Mrežnici na gradskom kupalištu. Ona je u potpunosti besplatna. Organizirana je za neplivače, ali i one koji znaju plivati kako bi usavršili svoju tehniku. Tajnika Športske zajednice pitali smo kakav je odaziv i je li to sve od aktivnosti na Mrežnici.

-Ove godine je jako dobar odaziv, preko 30 klinaca je zasad upisalo školu, a nova djeca dolaze na upise svaki dan. Planiramo da bi škola trajala mjesec dana, prema potrebi bismo i produžili. Od sljedećeg tjedna, tamo negdje oko 10. srpnja planiramo aktivnosti s našim SUP-ovima za građanstvo, a za najmlađe školu SUP-ova koji će biti besplatno na raspolaganju svima od 10 ujutro do 2 poslijepodne svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka.

Građanstvu će biti dostupno na korištenje 10-ak SUP-ova. Već i prije korone su nudili ovu uslugu. Građani slobodno mogu doći tijekom dana, pogotovo djeca, a oni im daju SUP-ove na korištenje. Imaju i početničke tečejeve kako bi se djeca lakše prilagodila. Što će se događati u kolovozu u sklopu manifestacije i čime će Ljeto na Mrežnici završiti ispričao nam je Domagoj za kraj.

-Sami osmi mjesec će nam bit sav u aktivnostima. Mogu najaviti da će u Dugoj Resi biti Ersamus razmjena koja će se odvijati između 21. kolovoza i 1. rujna. Tema je water sports. Opet će doći mladi iz cijele Europe, radit će se različiti zadaci na rijeci, riječni sportovi, naravno SUP, izrade SUP-a… to je jedna dobra promocija grada.

Za sam kraj ljeta planiramo mini vaterpolo koje radimo već neke tri-četiri godine, za rekreativce, amatere, igra se 3 na 3 na našem gradskom kupalištu, imamo teren i to je jedna zanimljiva manifestacija koja traje jedno popodne, zna biti dosta zanimljivo, s puno posjetitelja, dobrom glazbom. I na kraju tu će vjerojatno biti i Grin Ball koji će raditi Savjet mladih u Dugoj Resi, to je košarka 3 na 3 na jedan koš, koja se obično radi kod gornje škole Vladimir Nazor.