Prvi Karlovački

Škola brzog čitanja i mudrog učenja otvara svoja vrata u Karlovcu

Autor: Marta Marinović

13.08.2019

Karlovac

Polaznici Škole moći će učetverostručiti brzinu čitanja uz dvostruko bolje razumijevanje pročitanog

Od jeseni Karlovčani će imati mogućnost pohađati Školu brzog čitanja i mudrog učenja i to u sklopu škole stranih jezika Minimodno u Karlovcu. Škola će polaznicima omogućiti drugačije učenje i suočavanje sa školskim i akademskim gradivom, a više o programu Škole kazao nam je vlasnik licence Hrvoje Tkalčić.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja jedinstvena je škola u Hrvatskoj. Namijenjena je svima onima koji žele uz manje dosade, manje truda i na kraju krajeva uz manje potrošenog vremena postići bolje rezultate u školi, na fakultetu, poslu te u svakodnevnom životu. mi u Školi brzog čitanja i mudrog učenja proširujemo kapacitete tako što polaznike učimo posebno razvijenim tehnikama brzog čitanja, tehnikama organizacije gradiva, tehnikama brzog i dugoročnog pamćenja, posebnim vještinama izdvajanja bitnih informacija te prezentacijskim tehnikama. Šestomjesečni program Škole u potpunosti je prilagođen djeci, što ga takvim čini jedinstvenim i nekonkurentnim u našoj državi ali i šire. Osim za djecu školskog uzrasta, naš program se organizira i za odrasle u kojem slučaju se program prilagođava i polaznicima odraslog uzrasta, kazao je Hrvoje Tkalčić.

Iz Centra za poduku Helena ističu kako su idealni učenici škole pametna ali pomalo lijena djeca, marljiva ali pomalo dekoncentrirana i zbunjiva djeca te oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta a ostale ne vole. Također, interesna skupina Škole su i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti, a u Školi će moći naučiti kako lakše prevladati gradivo te kako uravnotežiti školske i sportske aktivnosti.

Polaznici Škole moći će učetverostručiti brzinu čitanja uz dvostruko bolje razumijevanje pročitanog, prepoznati izdvojiti ključne informacije iz nekog gradiva, razviti bolje pamćenje te na kraju i poboljšati samu koncentraciju, što u konačnici vodi i poboljšanju motivacije, istaknuo je Tkalčić.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja organiziran je kroz tri školska sata jednom tjedno. Škola je jedinstvena i po tome, što će nakon završetka šestomjesečnog programa polaznici moći nastaviti njegovati stečene tehnike kroz Klub mudrog učenja koje će biti organiziran u sklopu Škole. Do kraja kolovoza bit će organizirane besplatne radionice koje će približiti Karlovčanima program Škole brzog čitanja i mudrog učenja. U sklopu tih radionica radit će se testiranja ali i upisi u jesenske grupe. Za više informacija možete pogledati internet stranice Škole te Facebook stranicu Škole brzog čitanja i mudrog učenja. Putem internet i Facebook stranice moguće je već sada se prijaviti i rezervirati mjesto na radionicama, također ondje možete pratiti i sve termine održavanja radionica.

Karlovac je 11. grad u Hrvatskoj gdje će se moći pohađati jedinstven program Škole brzog čitanja i mudrog učenja, koja je u organizaciji Centra za poduku HELENA. (ma)