Prvi Karlovački

Sklapanje ugovora za gradnju novog mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju najvjerojatnije do kraja godine

09.11.2019

Županija

Što je učinjeno i do kuda se stiglo s gradnjom novog mosta preko rijeke Kupe u Gornjem Pokupju bilo je vijećničko pitanje HDZ-ovog Ivice Glocknera kojeg je zanimalo i kako napreduju radovi na sanaciji starog mosta.

Za novi most bile su izmjene i dopune dozvola, žalbe odbijene i sada smo formalno u mogućnosti započeti radove. Provedena je javna nabava za izvođenje radova; stigla je, jedna ponuda, Strabaga. Znamo da još nije donesena odluka i sklopljen ugovor o izvođenju, ali je ponuđena vrijednost radova gotovo 10 milijuna kuna viša od procijenjene vrijednosti, s PDV-om iznosi 67 milijuna kuna. Za stručni nadzor bile su dvije ponude, podjednake, oko 3 milijuna kuna. Imamo najavu da će se unatoč višim vrijednostima radova ipak ići na sklapanje ugovora i nadajmo se da će se to dogoditi u ovoj godini, rekla je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

O tom mostu razgovarat će se i u utorak na sastanku u Karlovačkoj županiji  na koji je svoj dolazak najavio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

 Apeliram na strpljenje svih koji se koriste ovim pravcima, prometovanje će biti otežano, ali nakon dvije godine konačno ćemo imati dva kapitalna, kvalitetna i sigurna infrastrukturna projekta na granici gradova Ozlja i Karlovca, zaključila je Furdek Hajdin.

Inače, novi most bit će izgrađen 250 metara nizvodno od postojećeg, a njegova gradnja će trajati 24 mjeseca.

Podsjetila  je da je sanacija starog mosta na Kupi u Gornjem Pokupju počela u rujnu i treba biti završena u siječnju iduće godine, a vrijedna je 5,5 milijuna kuna. (m.m.)