Predstavnici UŠP Karlovac na 13. Državnom natjecanju šumarskih radnika sjekača ostvarili odlične rezultate

Sjekač junior Ivan Volarić osvojio 2. mjesto, među seniorima medalju je osvojio Pejo Tutić u disciplini kombinirani prerez

VIŠE IZ RUBRIKE

Dani hrvatskog šumarstva

Ekipu UŠP Karlovac činili su sjekači Ivan Volarić, Pejo Tutić, Zoran Gunja, Nenad Bogut i izbornik Tomislav Kranjčević te su izvrsnim nastupom u konkurenciji 17 uprava šuma podružnica osvojili sjajno 9. mjesto

Na 13. Državnom natjecanju šumarskih radnika sjekača održanom 3. lipnja u Vinkovcima, u sklopu Dana hrvatskog šumarstva, u konkurenciji juniora Ivan Volarić osvojio je fenomenalno 2. mjesto, a u među seniorima medalju je osvojio Pejo Tutić u disciplini kombinirani prerez.

Ekipu UŠP Karlovac činili su sjekači Ivan Volarić, Pejo Tutić, Zoran Gunja, Nenad Bogut i izbornik Tomislav Kranjčević te su izvrsnim nastupom u konkurenciji 17 uprava šuma podružnica osvojili sjajno 9. mjesto.

-Hrvatske šume imaju podružnica 17 uprava šuma, od Splita do Vinkovaca. Svaka od njih ima svoju reprezentaciju, koju čine tri sjekača plus jedan sjekač junior. Iznimno sam ponosan na najbolje sjekače UŠP Karlovac kao i njihovog izbornika koji su, među više od 1000 radnika sjekača Hrvatskih šuma d.o.o., ostvarili fenomenalne rezultate na ponos cijeloj UŠP Karlovac i Karlovačkoj županiji. Rad šumskih radnika sjekača je najteže, najzahtjevnije i najopasnije zanimanje ne samo u djelatnosti šumarstva nego i u svim djelatnostima u RH, stoga je ovo natjecanje podržano sa svih razina i od strane svih zaposlenika. Izvanredno organizirano natjecanje omogućilo je brojnim posjetiteljima uvid u iznimne vještine koje su potrebne za svakodnevni rad sjekača. Iz UŠP Karlovac na državom prvenstvu već više godina sudjeluju i dva suca, Željko Moškun i Srećko Makić što je također dokaz kvalitete rada svih karlovačkih šumara. Čestitam i najboljim sjekačima Državnog prvenstva koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Beču, istaknuo je voditelj UŠP Karlovac Marin Svetić.

Državno prvenstvo otvorila je Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića zajedno s državnim tajnikom Mladenom Pavićem.

Svečanom otvorenju nazočili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Mladen Karlić, saborski zastupnici Marijana Balić i Nikola Mažar, ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, župan Vukovarsko srijemske županije Damir Dekanić, gradonačelnik grada Vinkovci Ivan Bosančić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić te uvaženi predstavnici akademske zajednice, Hrvatskog šumarskog instituta i Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije.