Udruga pripadnika 110. brigade hrvatske vojske

Sjećanje na obranu grada Karlovca od žestokog neprijateljskog napada u rujnu 1993. godine

VIŠE IZ RUBRIKE

Sjećanje na rujan 1993.

Danas kod spomenika braniteljima na Turnju zapaljene svijeće

Udruga pripadnika 110. brigade Hrvatske vojske obilježava ove godine tridesetu obljetnicu obrane grada Karlovca u rujnu 1993. godine. Bio je to žestoki napad na Karlovac i to nakon sjajne akcije Hrvatske vojske Medački džep. Udruga pripadnika 110. brigade organizirala je danas kod spomenika braniteljima na Turnju paljenje svijeća i obilježavanje sjećanja na događaje prije trideset godina. Uz članove Udruge pripadnika 110. brigade Hrvatske vojske svijeće su upalili saborska zastupnica Maja Grba Bujević, predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća Marin Svetić i predstavnica Karlovačke županije Marina Uđbinac – Stupljanec. Predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić kazao je da pred trideset godina bili sudbonosni dani za grad Karlovac.

-I ovo je još jedan od dana na koji smo mi Karlovčani ponosni na naše branitelje. Sada, nakon trideset godina, kada vrtimo film u nazad, jednostavno smo svi osjetljivi na one teške i turobne dane, koji su tada prije trideset godina bili na ovom našem prostoru grada Karlovca. Naravno, sva čast i slava hrvatskim braniteljima, koji su tada, kada je bilo sudbonosno, kako za grad, tako i za ovaj dio Hrvatske, odgovorili na najbolji mogući način i odbili napad srpskog agresora i obranili ovaj prostor, rekao je Marin Svetić.

Predsjednik Udruge pripadnika 110. brigade Hrvatske vojske Srđan Fot istaknuo je da je Gradskom vijeću predana inicijativa braniteljskih udruga s područja grada Karlovca da 13. rujna bude proglašen Danom hrvatskih branitelja grada Karlovca.