Trinaestogodišnji godišnji Matijević učenik je osmog razreda Osnovne škole „Katarina Zrinski“ iz Krnjaka gdje i živi zajedno s ocem i bakom.

Sjajan nastup 13-godišnjeg Siniše Matijevića u Supertalentu -Bravo Siniša!

VIŠE IZ RUBRIKE

  Šesta sezona showa Supertalent  Nove TV završena je u nedjelju, nakon sedam audicijskih i pet polufinalnih emisija u kojima se predstavilo mnoštvo nevjerojatnih talenata. Gledatelji su sinoć imali priliku uživati u najatraktivnijim, najzabavnijim i najuzbudljivijim nastupima najboljih.  U finalu šeste sezone Supertalenta pravo nastupa izborilo je 12 najboljih, pokušavajući uvjeriti gledatelj su upravo oni ti koji zaslužuju pobjedu. Pobjednik, s razlikom od 15 glasova od drugoplasiranog, je Denis Barta. Drugo mjesto pripalo je Siniši Matijeviću iz Krnjaka koji se u finale  plasirao u posljednjoj polufinalnoj emisiji nacrtavši Nikolu Teslu sa povezom na očima. Žiri je sinoć, pak, u finalnoj emisiji  ostavio u čudu, dok je crtao Luku Modrića.

  Trinaestogodišnji Matijević učenik je osmog razreda Osnovne škole „Katarina Zrinski“ iz Krnjaka gdje i živi zajedno s ocem i bakom. Posjetili smo obitelj Matijević i razgovarali s dječakom i njegovim ocem.

  -Sasvim slučajno sam otkrio da imam taj talent prije nekih četiri i pol, pet godina. Tada sam uzeo olovku i nacrtao susjeda, ubrzo se na godišnjem odmoru kod nas pojavio i stric koji je također zatražio da i njega nacrtam. Tada sam shvatio da mi to dobro ide. Još smo to malo usavršavali kako bih bio što uvjerljiviji. Isto tada pokušao sam voziti i bicikl sa zavezanim očima što sam uspio i od tada je sve krenulo, prisjeća se svojih prvih koraka na početku razgovora ovaj vrlo talentirani dječak.

  -Ipak mi je teže nacrtati s povezanim očima nešto kompliciranije, s više detalja da to zadrži svoj oblik i da bude što uvjerljivije. S druge strane lakše mi je nacrtati naravno ono ima manje detalja. Osim crtanja s povezom na očima, radim i razne vrste oblikovanja iz različitih materijala. I to mogu raditi s povezom na očima. No, s obzirom da to traje dulje, a u emisiji smo zbog gledatelja ograničeni vremenom, tako da taj dio svog talenta nisam uspio pokazati. Ako crtam olovkom s povezanim očima, više se moram bazirati na opip jer mi pod prstima ostavlja trag. To nije slučaj kada radim s markerom, tu se moram više fokusirati na svoju memoriju da zapamtim gdje sam koju liniju povukao. Nikolu Teslu u pretposljednjoj emisiji sam čak bolje nacrtao za vrijeme emisije nego kada sam vježbao, ali da sam imao više vremena još bih bolje nacrtao i s više detalja, dodaje Siniša.

  Za vrijeme razgovora sa Sinišom sjedimo kraj prozora s kojeg se pruža pogled na samo mjesto Krnjak, a na pitanje koliko dugo bi mu trebalo da tu vizuru pretoči u crtež kaže da bi to mogao za svega nekoliko minuta.

  -S povezanim očima najvjerojatnije bih to nacrtao za nekih četiri, pet minuta. Ipak, je to moj kraj i lako bih to učinio. S druge strane ako se nađem na nekom drugom, meni nepoznatom mjestu, trebalo bi mi malo više vremena da zapamtim osnovne detalje. Za sada crtam samo s olovkom i markerom, a pokušat ću ubuduće dodati i neke boje. Što se tiče kiparskog djela, radim sve što mi padne na pamet od životinja, pejzaža, izrađujem najrazličitije predmete i stvari koje mi padnu na pamet iz glinamola, kartona, drveta, kamena…

  U to smo se i uvjerili kada nam je pokazao makete pušaka, brodova, podmornica, a pri kraju je i maketa tenka, još samo da budu gotove gusjenice. Toliko je toga već napravio da bi mogao uskoro napraviti i samostalnu izložbu svojih radova.

  Ovaj skromni dječak kaže da se dosta iznenadio time što je prošao u finalnu emisiju i ne vidi sebe kao pobjednika budući da je konkurencija dosta jaka.

  -Od članova stručnog žirija najviše me se dojmila Martina koje sam se najviše i pribojavao kada sam išao na audicijsku emisiju , zato što je malo stroža u komentarima od ostalih članova žirija. Stvarno su me iznenadili njeni komentari i vidio sam da me ona najviše podržava i razumije, zato sam joj i poklonio Teslu. Veću tremu sam imao na audicijskoj emisiji zato što sam išao biciklom, nisam vidio pozornicu, žiri i publiku jer sam odmah ušao s povezom na očima. U polufinalnoj j emisiji  bilo mi je puno lakše, ali ipak je bilo malo treme jer je emisija išla uživo i morao sam više paziti i biti bolje koncentriran, Sinišini su dojmovi o žiriju i svom nastupu.

  - Moji prijatelji u školi također su pozitivno reagirali i podržavaju me u ovome što radim. Ovom prilikom želio bih pozdraviti svoju moralnu podršku, gospođu Mirnu Sloković koja me podržava u Supertalentu, kao i svoju nastavnicu geografije Gordanu Eremić koja mi stalno pomaže. Iznenađen sam i velikim interesom stanovnika s ovog područja za ovo čime se bavim, kazao je Siniša.

  -Već poslije Nove godine krećem s pripremama za upis u srednju školu, najvjerojatnije u Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu. Inače, u budućnosti se vidim kao poznatog  slikara, dodaje talentirani dječak.

  Što drugo nego poželjeti ovom mladom, ambicioznom, vedrom i nadasve simpatičnom dječaku, nego uspjeh u ostvarenju želja i snova. Zasigurno u svemu tome će mu pomoći i njegov ponosni otac Željko koji je imao najprije želju da mu sin trenira nogomet poput njega. Ipak, odabrao je jedan sasvim drugačiji put.

  M. Milovanović

  Foto: Dnevnik.hr i M. Milovanović