Prvi Karlovački

Sinoć je na Foginovom kupalištu završio drugi vikend Riječnog kina

Autor: Branko Obradović

25.07.2022

Mozaik

Još su preostala dva dana ovogodišnje manifestacije

Sinoć je u Karlovcu na Foginovom kupalištu projekcijom filma “Ego protiv ega” završio drugi od tri ovogodišnja vikenda Riječnog kina uz Karlovačko, u organizaciji Kinokluba Karlovac. Uoči filma, posjetitelji su igrali Kviz preko mobitela, a pobjednica Kviza bila je Tena Trbušić. Nagrade su osim Kinokluba Karlovac osigurali pokrovitelj manifestacije Karlovačko, Slatkovodni akvarij Aquatika, Europe Direct Karlovac, Caffe bar Ziggy i Biblo.

Održano je 6 dana ovogodišnjeg programa, a preostala su još dva. Nakon kraće pauze, program će biti nastavljen Kvizom preko mobitela i projekcijom filma “Talijanska priča” u petak 29. srpnja u 21 sat u Amfiteatru u Dugoj Resi. Ovogodišnji program završava večeri kratkometražnih filmova na kajacima na Foginovom kupalištu u Karlovcu 30. srpnja.

“Talijanska priča” je romantična komedija, radnjom smještena u Toskanu. Film prati boemskog londonskog umjetnika Roberta koji se sa svojim otuđenim sinom Jackom vraća u Italiju kako bi na brzinu prodao kuću koju je naslijedio od pokojne supruge. Režiju i scenarij potpisuje britanski glumac James D’Arcy, a glavne uloge tumače Liam Neeson i njegov sin Micheál Richardson. Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz već spomenutog generalnog pokrovitelja Karlovačko, ove godine su to Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Općina Kamanje, Turistička zajednica grada Ogulina, Turistička zajednica područja Kupa, Turbing d.o.o. te Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac. Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan.