Porinom nagrađen album etno glazbe

Singrlice i Sudar Percussion Ensemble promovirali album „Folk&Roll“ u Močvari

VIŠE IZ RUBRIKE

Jedinstven glazbeni spoj

Singrlice i Sudar Percussion Ensemble oduševili su publiku svojim zvukom i energijom što je rezultiralo odličnim nedjeljnim provodom

Močvara je u nedjelju ugostila Singrlice i Sudar Percussion Ensemble, goste koji su zajedničkom suradnjom snimili, objavili te predstavili svoj album “Folk & Roll,” za koji su osvojili glazbenu nagradu Porin za najbolji etno album godine 2022.
“Folk & Roll” je album kojim se tradicijska glazba ovog područja još jednom predstavlja u sasvim novom i neočekivanom izdanju, što je svojstveno Singrlicama, a sve to zahvaljujući inspirativnom, duhovitom i hrabrom zvuku udaraljki kakav je svojstven samo Sudar Percussion ansamblu. Gosti su izveli svoje pjesme s albuma, a na dvije pjesme im se pridružio klarinetist Mihael Paar, dobitnik brojnih priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za uspješan pedagoški rad.
U sklopu projekta „Vrelo zvuka,“ koji je priredio Klub Močvara, Singrlice i Sudar Percussion Ensemble oduševili su publiku svojim zvukom i energijom što je rezultiralo odličnim nedjeljnim provodom. Program je vodio Vid Balog, poznati hrvatski kazališni i televizijski glumac, koji je svojim humorom i vedrinom pridonio ovoj sjajnoj večeri, ističe Danijela Jurac članica Singrlica.