Pred nama su blagdanski dani u kojima kroz operativnu akciju Mir i dobro policija nastoji građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti.

Sigurno u prometu tijekom nadolazećih blagdana

VIŠE IZ RUBRIKE

    Pred nama su blagdanski dani kada se u značajnoj mjeri povećava intenzitet prometa na prometnicama, a uslijed povećanog prometa povećava se i broj prometnih nesreća i broj osoba stradalih u njima. Obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

    S ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini i smanjivanja stradavanja u prometu, u narednim danima, posebice u razdoblju od 21. do 26. prosinca na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke, bit će proveden pojačani nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na nadzor vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za vožnju pod utjecajem alkohola (posebna akcija će biti provedena u noći s 22. na 23. prosinca), ali i svih drugih prometnih propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.