Carpe Diem počinje novi ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina

Šesti po redu ciklus radionica za nezaposlene mlade osobe po prvi put u Ogulinu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga Carpe Diem uspješno je završila peti ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

    - U prvom mjesecu nove godine družili smo se i intenzivno radili s korisnicima u Karlovcu, te smo ih kroz radionice uspješno osnažili ali i motivirali. Svakodnevno smo prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao.  Osim grupnih radionica, proveli smo i individualno savjetovanje u kojem smo imali mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Tijekom individualnih razgovora snimali smo i videoživotopise kako bismo ih mogli postaviti na online platformu za poslodavce koji su nam suradnici na projektu, stoji u priopćenju.

    Cijeli ciklus zaključili su izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja, a najviše su ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili. Upravo iz tog razloga unaprijed se vesele novim sudionicima s kojima će surađivati i novom ciklusu koji započinje već 12.veljače i to po prvi puta u Ogulinu, a sve zainteresirane pozivaju da se priključe i prijave putem prijavnog obrasca!

    - Ove radionice namijenjene su svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis (kreativni, standardni i videoživotopis), pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi će imati mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise. Radionice će se odvijati kroz tri tjedna u trajanju od 3h sata dnevno, od čega su predviđena dva tjedna grupnog rada i tjedan dana individualnog savjetovanja, s kontinuiranom mentorskom podrškom po završetku radionica. Radionice će se odvijati u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Vojniću i Slunju, a šesti ciklus započinje 12. veljače u Ogulinu.

    Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu više od 900 tisuća kuna. (vb)