dodatna edukacija

Seminar za turističke vodiče na Veleučilištu u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

Promijeni profesiju!

Postani i ti turistički vodič!

Poslovni odjel Veleučilišta u Karlovcu ishodio je dopusnicu za izvođenje seminara i provođenje ispita za turističke vodiče za Karlovačku, Ličko-senjsku županiju, Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Provođenje ispita temelji se na Zakonu o pružanju usluga u turizmu (NN 130/17, 25/19, 98/19, 42/20, 70/21) i Pravilniku o stručnom ispitu za turističke vodiče i ispitnom programu za turističke pratitelje (NN 50/08, 120/08).

Informacije o seminaru mogu se dobiti na e-adresi: mirjana.cibulka@vuka.hr

Teorijski dio nastave izvodi se online u popodnevnim satima (17.00 - 21.00 h okvirno). Nastava za polaznike koji polažu opći dio počinje se izvoditi u prosincu. Prijavnica i sami tekst natječaja dostupni su OVDJE.

Seminarska nastava za županije i terenska nastava slijedi nakon održane nastave iz općeg dijela i to slijedom:

  1. Karlovačka županija (siječanj/veljača)
  2. Ličko-senjska županija (veljača/ožujak)
  3. Grad Zagreb i Zagrebačka županija (ožujak/travanj).

Navedeni mjeseci su okvirni, kažu u Veleučilištu, a o točnim datumima bit će naknadnih pravovremeno obavijesti. Samo treba pratiti njihovu službenu stranicu ili društvene mreže.

Na njihovoj Facebook stranici stoji motivirajući poziv na prijave koji prenosimo u cijelosti.

''Pridruži se našem sjajnom timu iskusnih i cijenjenih predavača i postani turistički vodič. Naš program nudi mogućnost polaganja ispita iz općeg dijela i dodatnih dijelova za tri županije (Karlovačka, Ličko-senjska te Grad Zagreb i Zagrebačka županija).

U općem dijelu naučit ćete što sve taj posao ili više zadovoljstvo zahtijeva, a na terenskoj nastavi obići ćete neke od najljepših lokaliteta navedenih županija. Nakon položenih ispita postat ćete turistički vodič i promovirati naše prekrasne županije, a pritom uživati i zabavljati se.

Naši izvrsni predavači sigurno će vam prenijeti ne samo svoje znanje, nego i ljubav prema ovom poslu!''