Više od stotinu financijskih stručnjaka iz Karlovačke županije sudjelovalo je na današnjem seminaru u Županijskoj gospodarskoj komori Karlovac

Seminar o pripremama za sastavljanje godišnjih financijskih izvještaja za 2019. godinu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Više od stotinu financijskih stručnjaka iz Karlovačke županije sudjelovalo je na današnjem seminaru u Županijskoj gospodarskoj komori Karlovac na kojem je bilo riječi o pripremama za sastavljanje godišnjih financijskih izvještaja za 2019. godinu te aktualnostima iz područja računovodstva i poreza. Jedna od vodećih stručnjaka na ovu temu, savjetnica i urednica  časopisa "Računovodstvo i financije" Marija Zuber izjavila je na samom početku da kreće četvrti krug porezne reforme u kojem se mijenja 9 poreznih zakona izuzetno važnih za poslovanje tvrtki, a koje će donijeti znatno rasterećenje gospodarstvenicima i zaposlenicima te nastavila govoriti o pripremama za sastavljanje GFI za 2019. godinu – vrednovanju pojedinih pozicija bilance i računa dobiti i gubitka, porezu na dobit, najavljenim izmjenama Zakona o porezu na dohodak od 1. siječnja 2020. godine, poreznim olakšicama i dr. dok je njen kolega Domagoj Bakran nastavio govoriti o predloženim izmjenama Zakona o PDV-u.

    -S obzirom na značajno smanjenje stopa poreza na dobit jer je prag za najmanju stopu za poduzetnike povećan na 7,5 milijuna kuna, što će praktično značiti da oko 95 % poduzeća osjeća tu olakšicu, a porezna olakšica za zaposlenike podignuta je s 3800,00 kuna na 4000,00 kuna , jasno je da će profitirati i svi zaposlenici. Zadovoljni će biti i ugostitelji i njihovi gosti, a nadamo se i zaposlenici jer će stopa PDV-a na hranu biti smanjena s 25 na 13 posto, izjavio je predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman, komentirajući temu današnjeg seminara. (b.o.)