Karlovac je jedna od najvažnijih destinacija na toj ruti

Seminar na temu Europske kulturne rute „Destinacija Napoleon“ u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Seminar na temu Europske kulturne rute „Destinacija Napoleon“ održava se danas u Knjižnici za mlade, a namijenjen je svima koji rade u turizmu na temu kulturnih i turističkih ruta.

  -Mi smo se  u svom djelovanju opredijelili za te europske rute. Njih 33 su certificirane pri Vijeću Europe, a jedna od njih je i „Destinacija Napoleon“. Cilj je na većinu tih ruta koje geografski prolaze kroz Hrvatsku priključiti i Lijepu našu, a pola Hrvatske baš ima tu napoleonsku povijest. Karlovac kao nekadašnje sjedište je dobar domaćin i dobra prilika da možda bude i jedan od hrvatskih gradova koji je na toj ruti, istaknula je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj.

  Predsjednica Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“ i koordinatorica Europske kulturne rute „Napoleon“, Dubravka Davidović rekla je kako umrežavaju sve hrvatske destinacije, gradove, sela, odnosno područja u kojima postoji bilo kakav trag boravka Napoleona i njegove vojske i od svega toga pokušavaju napraviti jednu turističku destinaciju.

  -Osim Zadra, Splita i Dubrovnika, Karlovac je jedna od najvažnijih destinacija na toj ruti, izjavila Davidović dodavši kako je cilj turističkoj industriji, odnosno svim dionicima koji su došli na seminar, prezentirati potencijal i da se svatko od njih nađe u tome.

  -To su i hoteli, restorani, sama destinacija…Bilježimo primjere dobre prakse različitih drugih destinacija baš iz kulturne rute „Napoleon“ koji su pozicioniranjem na tu kulturnu rutu povećali sedam, osam puta broj posjetitelja, a samim tim i prihode, kazala je između ostalog Davidović.

  Direktorica karlovačke Turističke zajednice, Marina Burić rekla je kako je ovo prilika vidjeti kako se i Karlovac može uključiti na tu rutu.

  -Nama je idealna prilika s obzirom da Karlovac i Karlovačka županija imaju baštinu iz Napoleonovog vremena,  da si svi osvijestimo ono što imamo, a onda da vidimo što od toga možemo napraviti i kako to plasirati na turističko tržište i uključiti se na tu rutu, istaknula je Burić dodavši kako na taj način automatski postajemo vidljiviji i na taj način možemo doći do posjetitelja koji možda nisu imali namjeru doći na naše područje.

  Organizatori seminara su Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“ i Turistička zajednica grada Karlovca. (sl)

  Foto: I. Čepurkovski